Fulya Kocabıyık görevden alınmıştı: Hüseyin Kocabıyık ilk kez konuştu

TAKİP ET

Uşak Valisi Funda Kocabıyık'ın görevden alınmasının ardından eşi AKP eski milletvekili Hüseyin Kocabıyık'tan ilk açıklama geldi. Kocabıyık, "Benim Gezi Davası ile ilgili attığım tweet'lerle ilgisi olduğunu düşünmüyorum" dedi.

AKP eski milletvekili Hüseyin Kocabıyık, Gezi Davası'nda verilen mahkumiyet ve tutuklama kararlarına sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla tepki göstermişti. Kocabıyık'ın paylaşımının ardından eşi Uşak Valisi Funda Kocabıyık görevden alınarak merkeze çekilmişti.

Hüseyin Kocabıyık, eşinin görevden alınmasının ardından ilk kez konuştu.  Kocabıyık, "Benim attığım tweet'lerle ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Gezi Davası hakkındaki düşüncemde de aynı yerdeyim" dedi.

Odatv'nin haberine göre eşinin görevden alınmasını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın takdiri olduğunu ifade eden Kocabıyık, "Benim attığım tweet'lerle ilgisi olduğunu düşünmüyorum. AK Parti'nin kurucu ilkelerinde biz böyle durumlara karşı çıktık. AK Parti içerisinde siyaset yapıyorum. Parti içerisinde 'adalet' kavramını bugün tartışmaya açmak isteyen insanlar var bunu da görelim." dedi.

"GEZİ DAVASI DÜŞÜNCELERİM HALA AYNI"
Kocabıyık açıklamalarına şöyle devam etti: "Gezi Davası hakkındaki düşüncemde aynı yerdeyim. Ciddi bir hukuk sorunu var. Kararın oluşturulmasında ve kararı oluşturan kişilerde sorun var. Bu çok açık, inkar edemeyiz. Bunu dün de söyledim bugün de söylüyorum yarın da söyleyeceğim.

Eşimin görevden alınması tamamen Sayın Bakanın ve Cumhurbaşkanının takdiridir. Benim attığım tweetlerle ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Ankara'ya çekilmesi idari bir tasarruftur. Türkiye'de bugüne kadar değişim ve dönüşümleri yapan insan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dır. Türkiye'nin yeni bir demokrasi hamlesi yapması gerekiyor. Bunu yapacak güç ve karizma da Cumhurbaşkanı'nda var."

Eşi Gezi Davası kararını eleştiren Uşak Valisi Funda Kocabıyık'ın görev yeri değişti

funda kocabıyık hüseyin kocabıyık gezi parkı vali uşak valisi