Fırat Yılmaz Çakıroğlu davasında gerekçeli karar açıklandı: "Terör yanlısı ve sempatizanı öğrencilerin..."

TAKİP ET

Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun Ege Üniversitesi kampüsünde PKK'lı teröristlerce şehit edilmesine ilişkin davada yargılanan rektörü Candeğer Yılmaz ve Edebiyat Fakültesi Dekanı Ersin Doğer hakkında verilen cezanın gerekçesi açıklandı.

Ege Üniversitesi kampüsünde, sözde Çözüm Süreci döneminde PKK'lı teröristler tarafından şehit edilen Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun öldürülmesine ilişkin davada yargılanan dönemin rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz ve Edebiyat Fakültesi dekanı Prof. Dr. Ersin Doğer'in 8 ay 10'ar gün hapis cezasına çarptırıldığı davanın gerekçeli karar açıklandı.

Kararda üniversite yetkililerinin "terör yanlısı ve sempatizanı öğrencilerin yasa dışı eylem ve faaliyetlerinden haberdar olmalarına rağmen disiplin soruşturmalarını gereği gibi yaptırmadıkları" belirtildi.

"PKK/KCK, YPG-H, DHKP-C sempatizanı öğrencilerin üniversite yönetiminin tutum ve yönetim tarzından cesaret aldığı, bu cesaretle eylemlerin sıklığını ve eylemlerdeki şiddetin dozunun artırıldığı" belirtilen kararda "Üniversite yetkililerinin PKK/KCK, YPG-H, DHKP-C örgütlerin yanlısı ve sempatizanı öğrencilerin yasa dışı eylem ve faaliyetlerinden haberdar olmalarına rağmen Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun hayatını kaybettiği tarihe kadar disiplin mevzuatı gereği suç teşkil eden bu eylem ve faaliyetlerle ilgili disiplin soruşturmalarını gereği gibi yaptırmadıkları" vurgulandı.

Kararda ayrıca, "yapılan disiplin soruşturmalarında ise PKK/KCK sempatizanı öğrencilere ceza verilmemesi yönünde tutum, davranış ve yönetim tarzı benimsendiği" de belirtildi.

Batuhan Çolak yazdı: Fırat Çakıroğlu gerçekleri!

Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun katillerinden Kampüs Cadıları Batuhan Çolak'ı hedef gösterdi!


Fırat Çakıroğlu'nun şehit edilmesine ilişkin davada skandal karar

Fırat Yılmaz Çakıroğlu'na disiplin cezası veren akademisyen, Çakıroğlu'nun anmasına katılıp, lokmasını yedi!

fırat yılmaz çakıroğlu ege üniversitesi pkk terörist çözüm süreci