Fatih Altaylı'dan THK kayyumu Cenap Aşçı'ya: "Keşke tarağı olsaydı. Ülke yanarken taranırdı"

TAKİP ET

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Türkiye'nin birçok bölgesinde peş peşe yangınların çıktığı bir günde düğüne giden Türk Hava Kurumu Kayyum Heyeti Başkanı Cenap Aşçı için 'Keşke bir de tarağı olsaydı. Ülke yanarken taranırdı' dedi. 

Fatih Altaylı “Tarihe not düşmek için sormuştum zaten” başlıklı yazısında Türk Hava Kurumu Kayyum Heyeti Başkanı Cenap Aşçı’yı eleştirdi.

"KEŞKE TARAĞI OLSAYDI"
Habertürk yazarı Fatih Altaylı yangınlarla mücadele edildiği gün düğüne giden THK Kayyum Heyeti Başkanı Aşçı için yazısında şu ifadeleri kullandı;

“Dün aynı anda 20 yerde yangın var. Bakanlık ise 3 uçakla müdahale edildiğini söylüyor. THK uçakları ise hala yerde. 'Bakanlık kiralamıyor, bari biz kiralayalım' diye arayan Belediye Başkanı ise Kayyum yönetimindeki THK’da bir yetkiliye ulaşamıyor. Zaten belediyenin aramasına gerek yok. Orada biraz liyakatli biri olsa yapacağı belli. 'Ulan memleket yanıyor' diyecek ve kendi karar verip bu uçakları uçuracak. Yangına gönüllü müdahale edecek. O koltukta ben oturuyor olsam, yapacağım net bu. İsterse suç olsun, isterse ceza alacak olayım. 'Orman yanacağına ben yanarım' deyip o uçakları Bakan’a rağmen uçururum.

Peki Türkiye yanarken THK kayyumu neredeymiş biliyor musunuz? Ben görmedim ama kendi söyledi. Düğündeymiş düğünde. Keşke bir de tarağı olsaydı. Ülke yanarken taranırdı."

NE OLMUŞTU?
THK Kayyum Heyeti Başkanı Cenap Aşçı, Antalya, Adana ve Muğla başta olmak üzere Türkiye’nin birçok yerinden peş peşe yangın haberlerinin geldiği gün “düğüne gitmiştim” açıklamasında bulunmuştu. 

Türk Hava Kurumu kayyumu yangınlar devam ederken düğüne gittiğini açıkladı!

Cenap Aşçı, CNN Türk yayınına bağlanarak “Bu akşam özel bir durumum vardı. Çocukluğundan beri büyüttüğümüz bir kızımızın düğünü vardı. Oraya gitmek durumunda kaldım” demişti. 

thk fatih altaylı