Erdoğan, Melih Bulu hakkında ne demişti? "Yürekleri yetse..."

TAKİP ET

Melih Bulu'nun görevden alınmasının ardından Erdoğan'ın Bulu hakkında söylediği sözler yeniden akıllara geldi. Erdoğan, Bulu'nun göreve geldiği 2 Ocak 2021'den beri devam eden kayyum rektör protestoları için 'Yürekleri yetse 'Cumhurbaşkanı da istifa etsin' diyecekler" demişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararıyla Boğaziçi Üniversitesine kayyum rektör olarak atanan Melih Bulu, bu gece yayımlanan kararname ile görevden alındı. Karar sonrasında Erdoğan’ın Bulu hakkında söylediği sözler bir kez daha akıllara geldi. 

Erdoğan, Bulu, göreve geldiği günden beri devam eden protestolar için “Peki 'Melih Bey kimdir, nedir?' diye baktığımız zaman; Melih Bey iki farklı üniversitede rektörlük yapmış bir insan. ODTÜ'den gelme, Boğaziçi ile ilişkileri olan bir insan ve alanında başarılı olan bir arkadaş” demişti. 

Göreve atandığı günden beri gerçekleşen protestolar için “Krizin 6 ay içinde biteceğini öngörmüştüm, öyle de olacak" diyen eski Rektör Bulu için Erdoğan, “Melih Bey, Boğaziçi'ni ayağa kaldırma iddiasıyla göreve gelmiş bir arkadaşımız. Televizyon kanallarında 'Melih Bulu istifa etmelidir' diyorlar. Yürekleri yetse 'Cumhurbaşkanı da istifa etsin' diyecekler" ifadelerini kullanmıştı.

Melih Bulu görevden alındı, Bundan şeyin haberin var mı? Benim diye paylaşım yaptı!

erdoğan melih bulu rektör boğaziçi istifa görevden alındı