Erdoğan: "Kürt sorununu biz çözdük"

TAKİP ET

TBMM'nin 27. Dönem 5. Yasama yılı açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kürt sorunu tüm boyutlarıyla biz çözdük" diye konuştu.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'nin 27. Dönem 5. Yasama yılı açılış programında konuştu. Erdoğan, yaptığı konuşmada "Kürt sorunu tüm boyutlarıyla biz çözdük" açıklamasında bulundu.

"KÜRT SORUNUNU BİZ ÇÖZDÜK"
Erdoğan, Meclis'teki konuşmasında şu ifadeleri kullandı:
"Artık siyasi olmaktan çıkıp milli hedefler haline dönen vizyonu TBMM'den başlayarak ülkemizin tüm fertleriyle sahiplenmeliyiz. Hiç birimiz için başka Türkiye, başka vatan, başka gelecek yok. Bölünerek büyüyemeyiz. Parçalanarak güçlenemeyiz. Saplantılara sarılarak demokrasimizi ilerletemeyiz.

Ülkemize yaptığımız en büyük hizmetlerden biri de güvenlik stratejimizi değiştirmektir. Sınırlarımızın dibinde bir veya bir kaç terör koridoru oluşturulmasının önüne geçtik. Terör örgütleri dahil her kesim tarafından istismar edilen, 'Kürt sorunu' denilen meseleyi, hak ve özgürlüklerden kalkınmaya kadar tüm boyutlarıyla çözdük. Diyarbakır'daki vatandaşlarımıza söz verdiğimiz şekilde ret, inkar politikalarını nasıl ortadan kaldırdıysak bu meseleyi hala istismar konusu yapmak isteyenlerin maskelerini de aynı şekilde düşüreceğiz. Diyarbakır Anneleri'nin şanlı direnişleri ile terör örgütünü tir tir titrettikleri bir dönemi başlattık."

HDP'li İmam Taşçıer'den 'Kürt sorunu' açıklaması: Anayasanın ilk 4 maddesi değişmeli, muhatap Öcalan

E. Korgeneral Altay Tokat yazdı: Kürt sorunu yoktur, terör örgütü PKK sorunu vardır!

Kemal Kılıçdaroğlu: Kürt sorununu HDP ile çözebiliriz

erdoğan tbmm meclis kürt sorunu chp akp