Erdoğan'ın mitinginde Kılıçaroğlu'na söylediği sözlerle gündem olan Beratcan'dan yeni açıklama

TAKİP ET

Erdoğan'ın Trabzon'da yaptığı mitingte sahneye çıkan ve mikrofondan Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef alan sözleriyle gündeme oturan 9 yaşındaki Beratcan ve annesi ile Trabzon yerel medyası görüştü. 61 Medya isimli internet sitesine konuşan Beratcan "Hain" kelimesinin ne anlama geldiğini bilmediğini ifade etti. Kılıçdaroğlu'ndan özür dileyen Beratcan, babasını çok özlediğini ifade etti.

Erdoğan'ın Trabzon'da yaptığı mitingte yaşananlar Türkiye'nin gündemini değiştirdi. Erdoğan'ın yanında mikrofonu alarak Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef alan 9 yaşındaki çocuk ve annesi Trabzyon yerel medyasına açıklamalarda bulunarak o güne ilişkin çarpıcı detaylar anlattılar.

61 Medya ismiyle yayın yapan siteden Rabia Mollaoğlu'nun haberine göre yaşananları anlatan küçük Beratcan, “Daha önce de kendisini görmüştüm. Ama o zaman engelli birisiyle konuştuğu için ona ulaşamadım. Bariyerlere çıkmıştım. Ağlıyordum. El salladım. Cumhurbaşkanı da el uzatarak ‘Bu çocuğun annesi kim?’ diye sordu.

Bir korumasına beni yanına götürmesini söyledi. Ben de mutlu oldum. Çok özlüyorum babamı. Ayda bir kısa süreliğine görüyorum onu. Ben de ‘Sayın Cumhurbaşkanım ben babamı 10 yıldır görmüyorum. Lütfen babama af verin’ dedim. Suçsuz yere yatanlar olduğunu söyledim. ‘Siz de babasınız’ dedim. Cumhurbaşkanı da Salih Cora amcayı gösterdi. Bana orada kumandalı araba hediye ettiler. Ben de ‘Bu adamın hakkını yemeyin, bu adamın parasını yiyoruz’ dedim. Bunlar aklıma nerden geldi bilmiyorum. Babama af için konuşmuştum. Orada çok heyecanlandım. Refleks oldu. Benim durduğum alanda kadınların konuşmasıyla aklıma yerleşti.” diye konuştu.


“HAİNİN ANLAMINI BİLMİYORUM, ÖZÜR DİLİYORUM”
Trabzonlu çocuk Beratcan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na ‘hain’ kelimesini kullanan Beratcan’a kelimenin anlamını bilip bilmediğini sorduğumuzda ise Beratcan, “Yok bilmiyorum. Kendisinden de özür dilerim. Söylediğime pişmanım. Siyasi işini bilmiyordum. Kadınlar’ yalancı’ diyordu. Benim de orada aklıma geldi söyledim. Çok özür diliyorum ondan.” dedi.

“ÇOK TEPKİ GELDİ”
Sosyal medyadan tepki aldığını açıklayan Trabzonlu çocuk, “Çok tepki geldi. Ancak bana gelmedi. Söylediklerime gülenlere tepki gösterdiler.” şeklinde konuştu.

“BABAMI ÇOK ÖZLEDİM”
Babasını özlediğini dile getiren Beratcan “Babamı çok özledim. Çıkmasını bekliyorum. İnşallah Sayın Cumhurbaşkanımız tutar sözünü. Benim dileğim babamın dışarı çıkması. Babamı rüyalarımda görüyorum. İnşallah gerçeği de nasip olur. İnşallah gelir babam yuvamıza.” ifadelerine yer verdi.

“ALLAH VE SEN TEK UMUDUMSUN”
Cumhurbaşkanına tekrar seslenen Beratcan, “Dileğim beni babama kavuşturması. Tek umudum sizsiniz Sayın Cumhurbaşkanım. Allah ve sen tek umudumsun. Siz de babasınız.” dedi.

“SADECE BEN DEĞİL DİĞER MAHKUM EŞLERİ DE VARDI”
Tepki çeken olayla ilgili ilk kez açıklama yapan Trabzonlu çocuk Beratcan’ın annesi Sonay Gürsoy ise “Ben pazartesi günü Cumhurbaşkanımızı rüyamda gördüm. Tek başına yürüyor. Ben yanına giderek cezaevindeki eşim için af istiyordum. Daha sonra Perşembe günü Cumhurbaşkanın Trabzon’a geleceğini duydum. Tek umudumuz oydu. Kim geldiyse kapısına koştum. 10 yıldır eşim cezaevinde yatıyor. Dosyasında bir yanlışlık olduğunu düşünüyorum. Cumhurbaşkanımızdan tekrar dosyasına bakılmasını rica ettim. Ben yemin ettim. Öyle de böyle de mitinge gidecektim. Cumhurbaşkanımıza sesimi duyuracağım dedim. Hatta pankart hazırlayacaktım. Sadece ben değildim. Diğer mahkum eşleri de vardı. Biz önlerdeydik. Çocuğum ağlayışını, elini ona uzatmasını Cumhurbaşkanımız fark etti. Biz de mahkumlara af diye bağırıyorduk. Ben her yere yazdım. CİMER’e de yazdım. İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu olsun.. Kim gelirse önlerini keseceğim dedim. Tek umudumdu.” şeklinde konuştu.

“ÇOCUĞUMUN O ANKİ SEVİNCİ VE REFLEKSİYDİ”
Beratcan’ın mitingde yanında olmasını ise şu şekilde açıkladı: “Küçük olduğu için Cumhurbaşkanımızın sesini duyacağını düşündüm.  Çok dua ettim. Umudum yoktu. Çocuğumun baba hasreti var. Bunu kimse bilemez. Çocuğumun Cumhurbaşkanına sarılmasını herkes gördü. Çocuğum babasız doğdu. Biz evimizde hayatta siyaset konuşmayız. Çocuğumun o anki sevinci ve refleksiydi. Çocuğumun o kelimeleri sarf etmesine üzüldüm. Söylememesi gerekirdi. Bizim amacımız genel bir af talebiydi. Cumhurbaşkanımızdan eşimin 10 yıldır içerde olduğunu, açığa çıkamadığını, dosyasında yanlışlar olduğunu ve tekrar bakılmasını talep ettim. Ben çocuğuma hem annelik hem babalık yaptım. Eşimi de cezaevinde bakıyorum. Burada bir adaletsizlik var. Çocuğum sahneye çıkmadan bir kâğıda isteğini yazıp Cumhurbaşkanına iletmesi için polise vermiş. Gideceğim kapım yok benim. Devletimize sığındık. Her kim olsa benim yaptığımı yapar. Eşimin çıkmasını istiyorum. Çocuğum babasız büyüyor. Çocuğumun cezaevinde neler yaşadığını ben biliyorum. Cezaevi görüşü olduğunda babasından kopamadığını görüyorum. Anne olarak dayanamıyorum. Babasını göremeden büyüdü. Babasına çok düşkün.”

“EŞİM AÇIK CEZAEVİNE BİLE ÇIKAMIYOR”
Sözlerine devam eden Sonay Gürsoy, “Eşim ne cinayetten ne de terör suçundan hapiste. Biz tekrar dosyasına bakılmasını istiyoruz. 2010 yılında adam yaralama suçu işledi. Cinayet işleyenler tahliye oluyor. Benim eşim açık cezaevine bile çıkamıyor. Bu hakkı neden olmasın?” ifadelerini kullandı.

İSTİSMARCILARA DEĞİL MAĞDURLARA AF ÇIKSIN
Son olarak Cumhurbaşkanına seslenen Trabzonlu çocuk Beratcan'ın annesi Sonay Gürsoy “Devletimizden, devlet büyüklerimizden yalvarıyoruz. Çocuk istismarcılarına, kadına şiddet uygulayanlara değil mağdur olan kişiler için yasa düzenlemesi yapılsın, af çıksın. Lütfen sevindirin çocukları. Bacamızı tüttürün biz bunu istiyoruz. Allah devletimize zeval vermesin.” ifadelerine yer verdi.

İŞTE O RÖPORTAJIN TAMAMI
  

Devlet Bahçeli, Kemal Kılıçdaroğlu'na Hain diyen çocuk hakkında ilk kez konuştu

Kemal Kılıçdaroğlu'na Hain diyen çocuğun dayısı konuştu: Doğru bulmuyorum

İktidar medyası, Erdoğan'ın katıldığı açılış sırasında Kemal Kılıçdaroğlu'na Hain denmesini görmedi

Emin Şirin: Kılıçdaroğlu'na hain diyen çocuk içine sokulduğumuz girdabın son halkası

beratcan kemal kılıçdaroğlu hain diyen çocuk