Erdoğan'ın Marmaris'teki Yazlık Sarayı için 29 bin ton kum taşındı!

TAKİP ET

Cumhurbaşkanlığının 'Çivi çakılamaz, balıkçılık yapılamaz' kaydıyla korunan Okluk Koyu'na yaptırdığı 640 milyon liralık yazlık saraya ait kumsalını ve iskele alanını doldurmak için 29 bin ton kum ve çakıl taşının kaynağı merak konusu oldu. Kumsaldaki lüks ve şatafat, proje dosyasında ortaya konulurken kamuoyu tarafından tepkiyle karşılandı. 

Cumhurbaşkanlığı yerleşkesi Okluk Devlet Konuk Evi’nin 640 milyon lira bütçeyle ‘Yazlık Saray’a’ dönüştürülmesine tepkiler devam ederken mega yatların yanaşmasına olanak sağlayacak iskeleleri, denize rahatlıkla girebilmek için kullanılacak sahili, ucunda minik iskeleler bulunan bungalovları, dinlenme alanlarını yapabilmek için doldurulan sahildeki konfor, proje dosyasının paylaşılmasıyla dikkat çekti.

Erdoğan'ın Yazlık Sarayı'nın kumları Salda'dan mı, Patara'dan mı? Skandal iddialar...

KAYNAĞI BİLİNMEYEN KUMLAR İLE 3 BİN 667 METREKARELİK PLAJ YAPILDI
Birgün'ün haberine göre, kumun “Şile’den mi, Patara’dan mı, Salda’dan mı taşındı?” soruları henüz açıklığa kavuşmamışken Saray sahilinin maliyeti 2017 yılında 30 milyon TL olarak hesaplandı. Proje dosyasına göre yaklaşık 3 bin 667 metrekarelik bölümü kaynağı merak edilen kumlardan oluşan plaja ayrılırken 7 bin 298 metrekaresi de kum ve çakıl dolgu ile yapıldı.

Erdoğan'ın Yazlık Sarayı'nın yapıldığı Okluk Koyu'ndaki arazileri elinden alınan Turgut Yücel, 57 yaşında kalpten öldü!

DOLGU FAALİYETLERİ DENİZİ KİRLETMEYECEK AMA YAŞAM ALANI KAYBI OLABİLİR
Proje dosyasındaki bilgilere göre deniz canlılarının inşaat sırasında yaşam alanlarının terk edeceğinin bilindiği ifade edilerek zararı en aza indirmek için yakıt sızıntılarının önleneceği söylendi. Dolguda kullanılan malzemenin denizi kirletecek maddeleri içermediği de belirtilmesine karşılık dolgu faaliyetleri sırasında sucul flora ve fauna türleri açısından bir miktar yaşam alanı kaybı olmasının beklendiği bildirildi.

Erdoğan'ın Marmaris'teki Yazlık Sarayı'nın fotoğrafları ortaya çıktı!

KUM, BENZER PLAJLARDAN GETİRİLMİŞ
Saray’a ait kumsal ve iskele alanındaki kumların kaynağı net olarak bilinmezken ‘benzer plajlardan’ taşınacağı bilgisi verilmekle yetinildi. 

Plaj gerisindeki alan için taşınacak 14 bin 597 metreküplük kum veya çakıl dolgu için de Marmaris çevresindeki ocaklar adres gösterildi. Plajlar, karadan kepçe, denizden de gemiden püskürtme yöntemi ile dolduruldu. Buna göre kıyı için 2 bin 933 ton kum, sahil gerisindeki dolgu alan için ise 26 bin 276 ton kum ve çakıl taşındı. Tüm alan için kullanılan ve dışardan taşınan malzeme 29 bin 210 ton oldu.

yazlık saray erdoğan marmaris okluk koyu sahil kum plaj