Erdoğan'ın "Dil kopartma" sözleri hakkında çarpıcı iddia: "Arkadaşlar sakın burayı yazmayın"

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Sezen Aksu'ya yönelik "Uzanan dilleri yer geldiğinde koparmak bizim görevimizdir" sözlerinin ardından çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. Gazeteci Nevşin Mengü, "Cumhurbaşkanlığı Basın Müşaviri gazetecilere 'Arkadaşlar bunu yazmayın lütfen. Fahrettin bey de yazılmasını istemiyor' diyor" ifadelerini kullandı.

Şarkıcı Sezen Aksu, 'Şahane Bir Şey Yaşamak' şarkısındaki "Binmişiz bir alâmate. Gidiyoruz kıyamete. Selam söyleyin o cahil Havva ile Adem’e..." sözler nedeniyle hedef gösterilmişti. 

Erdoğan'dan Sezen Aksu çıkışı: O uzanan dilleri yer geldiğinde koparmak bizim görevimizdir


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Büyük Çamlıca Camisi'nde kıldığı cuma namazınının ardından,  Sezen Aksu ile ilgili isim vermeden konuştu. Erdoğan, "Bütün bunların karşısında dimdik duracak olanlar sizlersiniz. Hz. Adem efendimize kimsenin dili uzanamaz. O uzanan dilleri yer geldiğinde koparmak bizim görevimizdir." dedi.

Erdoğan'ın tartışma yaratan sözleri hakkında çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. FoxTv'deki Orta Sayfa programında konuşan Nevşin Mengü, Erdoğan'ın sözlerinin yayınlanmasını İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un istemediğini, bu nedenle sözlerinin vatandaşın cep telefonuyla çektiği görüntülerden yayıldığını söyledi.

Mengü, şöyle konuştu:
"Çamlıca Camisi'nde yaptı Cumhurbaşkanı bu açıklamayı. Cuma sonrası. Dikkat ederseniz bir cep telefonu görüntüsü, dikey çekilmiş. Aslında Cumhurbaşkanı'nı takip eden çok sayıda gazeteci var. Yani Cumhurbaşkanlığı muhabirleri var. Cumhurbaşkanı'nın bütün programını takip ederler. Özellikle cuma günleri takip edilir Cumhurbaşkanı. Çünkü gelenek haline geldi, hep cuma namazı çıkışında açıklama yapar. Siyaset sorulur falan... Yalnız bugün bana gelen bilgi, cami içinde Cumhurbaşkanı bu açıklamayı yaptığı sırada gazeteciler bunu duyuyorlar. Fakat Cumhurbaşkanlığı Basın Müşaviri geliyor 'arkadaşlar bunu yazmayın lütfen. Fahrettin bey de yazılmasını istemiyor' diyor."

Müjde Ar'dan Erdoğan'ın Dil kopartma sözlerine çok sert tepki: Camiler hepimizindir, siyasetçilerin tekelinde dil kopartma yerleri değildir

erdoğan dil kopartma sezen aksu fahrettin altun çamlıca camii