Erdoğan: "Giderek yoğunlaşan bir Afgan göçmen dalgasıyla karşı karşıyayız!"

TAKİP ET

İçişleri Bakanlığı'nın ve belirli medya gruplarının "algı oyunu" dediği kaçak geçişlerle ilgili Erdoğan'dan yeni açıklama geldi. Erdoğan, "Giderek yoğunlaşan bir Afgan göçmen dalgasıyla karşı karşıyayız" dedi.

İçişleri Bakanlığı'nın ve medya gruplarının "Algı oyunu" diyerek doğru olmadığını iddia ettiği kaçak geçişlerle ilgili Erdoğan'dan yeni bir açıklama geldi. 

"AFGAN GÖÇMEN DALGASIYLA KARŞI KARŞIYAYIZ"
Pakistan MİLGEM Korvet Projesi 1. Gemi Denize İnişi - Açık Deniz Karakol Gemisi Sac Kesim Töreni’nde konuşan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, "Türkiye olarak İran üzerinden gerçekleşen ve giderek yoğunlaşan bir Afgan göçmen dalgasıyla karşı karşıyayız" dedi.

İşte o açıklama;


Erdoğan, şu ifadeleri kullandı;
"Son dönemde çatışmaların yoğunlaştığı Afganistan'a barış ve istikrarın gelmesi konusunda da Pakistan'a hayati görevler düşüyor. Türkiye olarak İran üzerinden gerçekleşen yoğunlaşan bir Afgan göçmen dalgası ile karşı karşıyayız. En başta Afganistan'ın bir an önce istikrara kavuşturulması için her türlü çabayı göstermeye devam edeceğiz. Giderek artan istikrarsızlığın Afganistan'dan yeni bir göç dalgasını tetiklemesi yönündeki endişeleri ancak bu şekilde ortadan kaldırabiliriz."

KAÇAK GİRİŞLERE HÜKÜMET "ALGI OYUNU" DEMİŞTİ
Kaçak girişler hakkında İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı, geçtiğimiz ay bir açıklama yaparak "Bir takım çevrelerce kasıtlı olarak provokasyon içerikli videolar yoluyla kamuoyunda algı oluşturulmak isteniyor" demişti.

Ayrıca Çataklı, Türkiye'ye kaçak yollarla kimsenin girmediğini iddia ederek, “Afganistan’da yaşanan gelişmeler üzerinden düzensiz göçmenlerin kalabalık gruplar halinde kontrolsüz biçimde sınırlarımızdan girdiği iddiasına yönelik görüntüler ülkemiz sınırlarından olmayıp gerçeği yansıtmamaktadır” ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan'dan 'kaçak giriş' açıklaması: Ördüğümüz duvarlarla engelleyeceğiz!

erdoğan afganistan afgan göç kaçak giriş sınır türkiye