Erdoğan'dan mülteci çıkışı: Suriyelileri, Afganları ülkelerine göndermeyeceğiz!

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Muhalefet 'Seçimi kazanırsak Suriyelileri göndereceğiz' diyor, biz göndermeyeceğiz. Irak'tan, Suriye'den, Afganistan'dan Türkiye'ye gelmişlerdi. Bugün Ukrayna'dan geliyorlar. Biz ev sahipliğine devam edeceğiz. Bu ülke daima mazlumların sığınağı olmaya devam edecektir." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe’de düzenlenen ‘Uluslararası İyilik Ödülleri’ programında konuştu. Erdoğan'ın açıklamalarına mülteciler hakkında söylediği sözler damga vurdu.

Erdoğan, "Muhalefet 'Seçimi kazanırsak Suriyelileri göndereceğiz' diyor, biz göndermeyeceğiz. Biz ev sahipliğine devam edeceğiz" dedi.

Erdoğan, açıklamalarına şöyle devam etti:
"Biz ensarın muhacirin ne olduğunu peygamberi bir metod olarak çok iyi biliriz. Eğer iktidar olurlarsa tekrar bunları Suriye'ye Afganistan'a göndereceklermiş. Biz göndermeyeceğiz, ev sahipliğine devam edeceğiz

İşte farkımız bu. Kendi insanlarımız içinde de hiç kimseyi boynu bükük kalbi kırık bırakmayacağız. Dün Irak'tan, Suriye'den, Afganistan'dan gelmişlerdi. Bugün Ukrayna'dan geliyorlar, bu ülke daima mazlumların sığınağı olmaya devam edecek."

Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş: Hatay elden gidiyor, yeni doğan 4 çocuktan 3'ü Suriyeli!

Batuhan Çolak: Suriyeliler vatandaş olunca, devleti suçlamaya başladı

Batuhan Çolak yazdı: Türkiye'ye giren Afgan kaçak, ağır silahlarını gösterip kimlik istedi!


erdoğan mülteci afgan suriyeli akp sığınmacı mülteciler