EPDK ile EPGİS'in akaryakıt zammı kavgası davaya döndü: Hapsi isteniyor!

TAKİP ET

EPDK ile EPGİS arasında yaşanan "Akaryakıt zammı" kavgası davaya dönüştü. EPDK, EPGİS Başkanı Fesih Aktaş hakkında "fiyatları etkileme" iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Akaryakıta gelen peş peşe dev zamların ardından EPDK ile EPGİS arasında yaşanan gerilimde yeni gelişmeler yaşanıyor.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EGPİS) Başkanı Fesih Aktaş hakkında "fiyatları etkileme" iddiasıyla İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

AKP'ye yakın Sabah Gazetesi'nin haberine göre, suç duyurusu üzerine Aktaş hakkında "fiyatları etkileme" suçunu işlediği iddiasıyla 3 aydan 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. 

Habere göre EGPİS Başkanı Fesih Aktaş, geçen 11 Kasım tarihinde, kötü niyetli olarak bilerek ve kasten kamuoyunu yanıltmak amacıyla basına demeç verdi. Bazı internet sitelerinde yayınlanan haberlerde, TAGBİS ve PUİS gibi akaryakıt sektöründe faaliyet gösteren bir işveren sendikası olan EGPİS'in, EPDK'nın zam açıklamama kararının ardından akaryakıt ve LPG ile ilgili gerçekleştirilecek olan zamları açıklayacak sendika olduğunu öne sürdü.

Benzin ve motorin zamlarının ardından EPGİS ile EPDK birbirine girdi!

hapis ceza epgis epdk akaryakıt fesih aktaş suç duyurusu