Elektrik zammı Aralık ayı faturasına yansıyacak mı? Sektör yetkilileri açıkladı

TAKİP ET

CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı'nın elektriğe gelen zammın Aralık ayı faturalarına yansıtıldığını iddia etmesinin ardından sektör yetkililerinden açıklama geldi. Yetkililer, "Elektrik zammı Aralık ayı faturasına yansıyacak mı?" sorusuna cevap verdi.

 CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı’nın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez tarafından cevaplanmak üzere TBMM Başkanlığı’na gönderdiği yazılı soru önergesinde Ocak ayında yapılan elektrik zammının Aralık ayı faturalarına yansıtıldığını iddia etmişti.

Tığlı'nın iddiasının ardından enerji sektör temsilcilerinden açıklama geldi. Sputnik'in haberine göre Aralık ayında elektriğin zamlı tarifeden uygulandığı iddialarını yalanlayarak, “Geçmiş tüketimlere dönük bir zam uygulanamaz. Bu nedenle herhangi bir şekilde vatandaşımızın mağdur edilmesi kesinlikle söz konusu değildir” dedi.

Sektörü yetkilileri şu ifadeleri kullandı:
“Aralık ayında okunmasının ertelenerek Ocak ayında okunmasının tarife açısından bir hükmü yoktur, zira tüketim hangi dönemde oluşmuşsa uygulanan tarife o dönemki tüketimlere uygulanacak şekilde fatura olur. Söyle ki 2 Ocak’ta okunan bir sayaçta 30 günlük tüketim varsa 28 günü Aralık ayında geçerli tarifeden, 2 günü yeni tarifeden faturalandırılmaktadır. Yani geçmiş tüketimlere dönük bir zam uygulanamaz. Bu nedenle herhangi bir şekilde vatandaşımızın mağdur edilmesi kesinlikle söz konusu değildir”

2022'ye zamlarla giriyoruz! Elektriğe ve Doğalgaza tarihi zam!


Elektrik fiyatlarına ticarethaneler için %126, meskenler için ilk 150 kWh altına %52, 150 kWh üstüne ise %127 zam gelmişti.

elektrik elektrik zammı fatura zam sektör enerji elektrik faturası fatura zam ocak zammı ocak