Ekrem İmamoğlu: "Arapça tabelalaşmanın önüne geçeceğiz, İstanbul'da 2.5 milyona yakın mülteci ve kaçak var"

TAKİP ET

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, katıldığı canlı yayında çarpıcı açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, İstanbul'da mülteci ve kaçak sayısının çokluğuna dikkat çekerken, Arapça tabelalaşma ile mücadele edeceklerini açıkladı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, HaberTürk'te Fatih Altaylı'nın sunduğu Teke Tek programına konuk oldu. İmamoğlu, programda gündeme yönelik önemli değerlendirmeler yaparken, mülteci ve sığınmacı konusunda çarpıcı bir çıkış yaptı. 

Ekrem İmamoğlu, İstanbulda yaklaşık 2,5 milyona yakın kaçak ve mültecinin yaşadığına dikkat çekerken bu rakamların kabul edilemez bir boyutta olduğunu söyledi. İmamoğlu, göç ve sınır politikaları noktasında hükümetin herhangi bir planlaması olmadığını ifade ederken, "Neredeyse davul zurna ile karşılayacaklar" ifadelerini kullandı.

ARAPÇA TABELALAŞMA İLE MÜCADELE EDECEĞİZ

İmamoğlu, İstanbul'da artan Arapça tabelelar ile ilgili de mücadele edeceklerini açıkladı. Durumun kabul edilemez bir boyutta olduğunu vurgulayan İmamoğlu, bu konuda ilçe belediyeleri ile temas halinde olduklarını vurguladı.

AKP'li Fatih Belediyesi ile de Arapça tabelalaşma konusunda ortak çalışmalar yürüttüklerini belirten İmamoğlu, konuyu takip ettiklerini ve Arapçalaşan tabelalara izin vermeyeceklerini belirtti. 

GÖÇ MESELESİNDE BİZİ YANLARINA BİLE YAKLAŞTIRMIYORLAR

Ne acı ki, defalarca yazı yazmamıza, iş birliği önermemize rağmen, devletimizin birimleri bu göç meselesinde bizi yanına bile yaklaştırmak istemiyor. Halbuki can damarıyız. Yerel yönetimlerin bu denli sürecin dışında bırakıldığı hiç bir dünya devleti yok şu anda. 

Kişi başı su kullanım üzerinden baktığımızda 19,5 milyon insana hizmet ediyoruz. 2-2,5 milyon civarında İstanbul'da mülteci var. Ancak bu engellenemiyor. Tutarlı, sağlıklı bir göçmen politikası uygulamadık. Dış politikadan alın, sınır ve yurt içindeki dağılıma kadar... Partizanlık üzerinden yaptılar bunu. 

TEK BİR BÜTÇE AYRILMIYOR

Kucaklayın ama kucaklamanın da bir biçimi var. 1912 Balkan Savaşı'ndaki acı göç ile kıyasladılar. Kırım göçünü buna benzettiler, olacak iş değil. Her şeyi siyasete alet ediyorsunuz. Tüm bu tutarsız alan, şu an Türkiye'nin başına büyük bir dert getirmiştir. 

Tek bir lira bütçe ayrılmıyor bu konuda bize. Göç Büro'su kurduk. Hatay, Adana feryat ediyor. Bakmayın Gaziantep, Kilis feryat edemiyor. Onlar zavallı, dilleri tıkalı belediye başkanları. Ankara ne derse onu yapıyor. Esas feryat onlarda. Bir şehrin nüfusunu aşan göçmeni kabul eden dünyada bir ülke gösterin, yok.

İstanbul Başakşehir'deki kafede Türk müşterilere hesap fişi Arapça kesildi

İstanbul Başakşehir'den dikkat çeken görüntüler: Türkçe görmek zor!

Batuhan Çolak yazdı: Başakşehir'in bozulan ekonomik ve demografik yapısı; vatandaşlar tepkili

 

Türkçe tabela bulmak imkansızlaştı! Görüntüler İstanbul Fatih'ten

arapça tabela ekrem imamoğlu ekrem imamoğlu fatih altaylı ekrem imamoğlu arapça