Devlet Bahçeli'den Suriyeliler ve kaçak giriş tepkisi: "Düzensiz göç, adı konmamış bir istiladır!"

TAKİP ET

MHP Lideri Devlet Bahçeli, Suriyeliler ve kaçak girişler hakkında açıklama yaptı. Bahçeli, "Düzensiz göç, adı konmamış bir istiladır, demografik yapımıza kumpastır" ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkgün gazetesinden Kadir Yıldız’a konuştu. Bahçeli, orman yangınları ve düzensiz göçler üzerine söylemlerde bulundu. Bahçeli, Suriyeliler hakkında da dikkat çeken ifadeler kullandı.

"KENDİ ÜLKELERİNE GÖNDERİLMESİNDEN YANAYIZ" 
Bahçeli ülkemizdeki Suriyelilerin geri gönderilmesi hakkında, “Biz ilkesel olarak ülkemizde geçici statüde bulunan yabancı ülke vatandaşlarının, güvenli ve huzurlu şekilde tekrar kendi ülkelerine gönderilmesinden yanayız. Ancak öncelikle göçe kaynaklık teşkil eden sıcak ortamın soğuması, sertliklerin yumuşaması, gergin atmosferin zayıflaması lazımdır. Bu vasat ortaya çıkmadan, bize sığınanları nasıl ateşe atarız? Nasıl ölüme terk ederiz?” diye konuştu. 

"DEMOGRAFİK İSTİKBALİMİZİ DÜŞÜNMEK ZORUNDAYIZ"
Devlet Bahçeli, bayram sebebi ile ülkelerine giden Suriyeliler için de, “Şu da var ki, bayram münasebetiyle kendi ülkelerine gidebilenlerin, bu gidişlerinde sorun yaşamayanların geri dönüşlerine de lüzum yoktur. Ülke olarak demografik istikbalimizi düşünmek zorundayız. Nüfus istiklalimizi korumak mecburiyetindeyiz. Önümüzdeki 50 yıl, 100 yıl için demografik bir projeksiyon hazırlanmalıdır. Gelecekte nüfusun bileşenleri nasıl olacak? Anadolu coğrafyasındaki demografik dağılımın içeriği nasıl şekillenecek? Suriyeliler bize emanettir. Buna diyeceğim bir şey yoktur. Ama ilanihaye burada kalmaları mümkün değildir” ifadelerini kullandı. 

"BİR YANDA ÜLKESİ İÇİN CANINI ORTAYA KOYANLAR DİĞER YANDA SIĞINDIĞI ÜLKENİN PLAJLARINDA KEYİF SÜRENLER"
Bahçeli, Suriyeliler hakkında son olarak şunları söyledi; 
“Vatandaşlarımızın sorun ve şikâyetlerinden birisi de budur. Gettolaşmaya, şiddet ve asayişsizlik olaylarının yayılmasına, huzursuzluğun genişlemesine müsaade edilmemelidir. Bir yanda ülkesi için canını ortaya koyanlar varken, diğer yanda sığındığı ülkenin plajlarında keyif sürenler doğal olarak maşeri vicdanda sorgulanmaktadır. Bu çelişki tepki toplamaktadır.”

ÖZCAN İÇİN "SAKAT VE SKANDAL BİR KARAR" DEDİ
Bahçeli, kentteki yabancı uyruklu kişilerin su faturalarına ve katı atık vergilerine 10 kat zam yapacağını söyleyen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan  hakkında da konuştu. 

Bahçeli, Özcan için, “Bu karar sakat ve skandal bir karardır. İnsanlık değerlerine suikasttır. Ayrımcılıktır, ırkçılıktır, milletimizin alicenaplığıyla bağdaşmayan bir ilkelliktir. Ne yapacaklar, oksijenden de para mı alacaklar? Bolu Belediye Başkanı şehrinin diğer işleriyle vakit geçirse daha hayırlı bir iş yapar. Türk milletinin tarihinde kendisinden yardım isteyip sığınan hiç kimse zalimlere teslim edilmemiştir. Bunlar tarih de bilmiyorlar. Ecdattan haberleri yok. Bu yanlış kararın hukuktan dönmesi de şarttır” dedi.

Tanju Özcan: Yabancı uyrukluların faturasına 10 kat zam yapılacak, bu misafirlik çok uzadı!

Tanju Özcan: Göçmenler kalsın mı gitsin mi?' diye referandum yapalım!

devlet bahçeli suriyeli tanju özcan suriyeliler mhp