Derya Yanık hakkında "görevi kötüye kullanmak"tan suç duyurusu

TAKİP ET

Bakan Derya Yanık'ın 23 Nisan'da yaptıklarıyla ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor. Bakan'ın makamında ağırladığı çocuğun koruma altında olmasına rağmen kameralar önünde ifşa edilmesinin suç olduğu iddiasıyla harekete geçildi. Önca Çocuklar ve Kadınlar Denerği, Bakan Yanık hakkında suç duruyusunda bulundu.

İREM KARAGÖZ / AYKIRI

Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık hakkında 23 Nisan’da makamında konuk ettiği çocuğun gizlilik haklarını ihlal etmesi ve görevini kötüye kullanması sebebiyle suç duyurusunda bulundu.

Yeni Aile Bakanı Derya Yanık’ın, 23 Nisan dolayısıyla koltuğunu devrettiği çocuğun haklarını ihlal ederek,koruma evinde kaldığını açıklaması ve  Ramazan dolayısıyla çocuğa çikolata vermemesi sosyal medyada tepki çekmişti. 

Derya Yanık derhal istifa etsin



Bu olayın ardından, Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği, Yanık hakkında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.  

GİZLİLİK HAKKI İHLALİ
Suç duyurusu dilekçesinde, özel hayatın gizliliği vurgulanarak, “Çocuk Koruma Kanununa (ÇKK) göre korunma ihtiyacı olan çocuklar adına uygulanan bakım tedbirleri gereği çocukların bakılıp gözetildiği, hakkında verilen tedbir kararlarının yerine getirildiği resmî veya özel kurumlar bulunmaktadır. Bu kurumlarda, bakanlığa bağlı çocuk evlerinde korunma altında olan çocuklar kalırlar. Kurumlarda kalan çocukların özel yaşam alanları olup özel hayatının gizliliği, mahremiyeti dikkate alınarak çocukların nerelerde barındırıldığı toplum ile paylaşılmaz” ifadelerine yer verildi. 

Geçmişte attığı tweetler ile tepki çeken yeni bakan Derya Yanık, Twitter hesabını kapattı



Dernek resmi Twitter hesabından, “Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği olarak, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda, bir çocuğun haklarını ihlal eden ve görevini kötüye kullanan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık hakkında suç duyurusunda bulunduk” diyerek #DeryaYanıkİstifa etiketi ile paylaşım yaptı.

Yeni kurulan Aile Bakanlığı'na atanan Derya Yanık'tan Devlet Bahçeli'ye hakaret

Aile Bakanı Derya Yanık: Heybetini gizli tut yiğidim, duruşun kâfirleri korkutuyor

derya yanık suç duyurusu derya yanık 23 nisan