CHP'den yeni açıklama: "Suriyeliler sanayide değil, para kuyruğunda"

TAKİP ET

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özkan'ın mülteciler hakkında açıklamalarından sonra AKP'nin savunduğu Suriyeli göçmenlerle ilgili CHP Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya'dan yanıt geldi. 

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Suriyeliler hakkında kamuoyunda oluşan tepkilere karşı gelmiş ve katıldığı bir programda “Şimdi bazı şehirlerde sanayiyi onlar ayakta tutuyorlar. Gaziantep sanayisine gidin yüz binlerce insan en ağır ve en zor işlerde çalışıyorlar. Kayseri sanayisinde de öyle. İşçi bulamıyorlar, bu adamlar çalışıyor” demişti. 

AKP'li Mehmet Özhaseki'den 'Suriyeli ve Afgan' açıklaması: Kimse gönderemez, sanayiyi onlar ayakta tutuyor!

CHP Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya, Özhaseki’nin Gaziantep sanayisinde yüz binlerce Suriyeli sayesinde sanayinin ayakta tutulduğu iddiasına yanıt geldi. Yılmazkaya, seçim bölgesinde yaşayan Suriyelilerin yardım parası almak için banka önünde kuyruk oluşturduğu görüntüleri paylaştı. 

“AKP, SURİYELİLERİ ÜLKENİN KURTARICISI OLARAK TANIMLIYOR”
Yılmazkaya paylaşımında “Bankaların önünde devlet yardımı almak için kuyrukta bekleyen bu Suriyeliler olmasaymış Gaziantep sanayisi çökermiş. “Suriyeliler giderse ülke ekonomisi biter, sanayi çöker” diyen AKP’li yöneticiler, bu yardıma muhtaç Suriyelileri ülkenin kurtarıcısı olarak tanımlıyor” ifadelerini kullandı. 

AKP hükümetinin sigortasız çalışmayı, kayıt dışılığı desteklediğini belirten Yılmazkaya, ülkedeki milyonlarca insanın işsiz olmasını ve AKP’lilerin Türk gençlerini işe yaramaz ya da tembellikle suçlamasına tepki gösterdi. Yılmazkaya, “Sanki ülke ekonomisi Suriyelilerle dönmekte, Suriyeliler sayesinde ülkede sanayi hamlesi yapılmış gibi konuşarak gençlerimize, sanayicimize ve ülke sanayisine büyük hakaret etmektedirler” dedi. 

Öte yandan Yılmazkaya, “Suriyeliler sırf Türkiye'de kalsın diye AB aylık maaşa bağlıyor. Yeter ki kendi sınır güvenliklerini koruyabilsinler. Suriyeliler de bankaların ve PTT'nin önünde kuyruk oluşturuyor. Ülkemiz üzerinde mülteci oyunu oynanmakta” açıklamasını yaptı. 

AB, SURİYELİLER TÜRKİYE’DE KALSIN DİYE AYLIK 155 LİRA VERİYOR
AB, Türkiye ile 2016'da imzalanan mülteci mutabakatı çerçevesinde taahhüt edilen 6 milyar Euro’luk mali kaynağın aktarımını tamamladı. Suriyelilere, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları ve belediyeler aracılığıyla yardım sağlanırken AB'den “Sosyal Uyum Yardımı” kapsamında her ay 155 lira kamu bankaları aracılığıyla ödeniyor.

Devlet Bahçeli'den Suriyeliler ve kaçak giriş tepkisi: Düzensiz göç, adı konmamış bir istiladır!

chp suriyeli akp ak parti