Başsavcılık'tan Thodex açıklaması

TAKİP ET

2 milyar dolarlık dolandırıcılık hikayesinin merkezindeki Kripto para borsası Thodex ile ilgili soruşturmayı yürüten Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yeni bir açıklama geldi. 

Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük dolandırıcılık hikayesi olan kripto para borsası Thodex'in kurucu Faruk Fatih Özer'in yüz binlerce kişiyi dolandırıp, 2 milyar dolarla yurt dışına kaçmasının ardından soruşturmayı yürüten Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yeni bir açıklama geldi. 

Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in MHP'li Saffet Sancaklı'nın oğluyla ortak olduğu ortaya çıktı!

120’DEN FAZLA ÜLKEDE FAALİYET GÖSTERİYOR 
Başsavcılık açıklamasında, “Thodex adlı kripto para borsasında hesapları bulunan kişilerin hesaplarına erişilemediği ve şirket sahibinin yurtdışına kaçtığı yönünde ihbar alınması üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından derhal soruşturma başlatılmıştır. Soruşturma kapsamında şirket sahibi olan şüpheli Faruk Fatih Özer'in 20 Nisan 2021 günü yurt dışına çıktığı resmi belge ve kayıtlarla doğrulanmış, ayrıca şirketin resmi adreslerinde herhangi bir faaliyet olmadığı belirlenmiştir. Temin edilen ilk bilgilere göre bu firmanın 2017 yılında Faruk Fatih Özer tarafından Koineks Teknoloji A.Ş. ismiyle kurulduğu ve 2020 yılında da yurt dışına açıldığı, Koineks ismiyle kurulan şirketin ismini Thodex olarak değiştirdiği, 120'den fazla ülkede faaliyet gösterdiği belirlenmiştir" dedi. 

TÜM BANKA HESAPLARINA TEDBİR 
Hakkında yakalama kararı çıkartılan Faruk Fatih Özer, kırmızı bülten ile aranıyor. Başsavcılık açıklamasında şahsa ait tüm banka hesaplarına tedbir konulduğunu da söyledi. 

Süleyman Soylu: Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in parasına el konuldu

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Cumhuriyet Başsavcılığımızın talebi üzerine İstanbul Anadolu 4. Sulh Ceza Hakimliğinin 2021/2680 sayılı kararıyla şüpheli Faruk Fatih Özer hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmış ve şahsın uluslararası düzeyde (kırmızı bültenle) aranıp yakalanmasını sağlamak amacıyla gerekli adli girişimler yapılmıştır. Mahkeme kararı üzerine Adalet Bakanlığınca gerekli yasal prosedürler işletilerek şahıs hakkında kırmızı bülten çıkarılmış, Arnavutluk'a gittiği belirlenen şahsın Arnavutluk'tan iadesi istenmiştir. Ayrıca adı geçen şirkete ve şüpheli şahsa ait banka hesaplarına tedbir konulmuştur" 

ŞÜPHELİ 65 KİŞİ YAKALANDI
Başsavcılık, 9 ilde eş zamanlı operasyon yapıldığını, şüpheli 65 şahısın yakalandığını söyledi. Aynı zamanda konunun titizlikle sürdürüldüğünü belirterek, “Soruşturma kapsamında maddi gerçeğin her yönüyle açığa çıkarılmasını ve tüm sorumlular hakkında yasal işlemlerin yapılmasını temin amacıyla gereken tüm işlemler aralıksız olarak ve titizlikle sürdürülmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadelerini kullandı.

Thodex operasyonu başladı: 8 ilde 78 gözaltı kararı

Thodex skandalı büyüyor: Binlerce üyenin kimlik bilgileri paylaşılmış!

thodex başsavcılık dolandırıcı kripto para dolar yurt dışı faruk fatih özer