Alim-Der yurdundaki öğrenci cinayeti olayıyla ilgili takipsizlik kararı verildi

TAKİP ET

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı, Alim-Der adlı kaçak öğrenci yurdunda aşçılık yapan İhsan Güney'in, üniversite öğrencisi Mehmet Sami Tuğrul'u öldürmesi olayının araştırılmasına ilişkin yapılan suç duyurusunda takipsizlik kararı verdi.

Antalya’nın Kepez ilçesinde Antalya İlim ve Kültür Derneği’ne (Alim-Der) ait kaçak öğrenci yurdunda aşçı olarak çalışan İhsan Güney, 7 Aralık 2021’de Akdeniz Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü birinci sınıf öğrencisi Mehmet Sami Tuğrul’u ‘deccali vurdum’ diyerek öldürdü.

Cumhuriyet’ten Mehmet Oflaz’ın haberine göre, Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) 10 Aralık 2021’de Alim-Der yöneticileri, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Antalya Valisi Ersin Yazıcı ile yurtlardan sorumlu Vali Yardımcısı hakkında, “görevi kötüye kullanma”, “suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme” ve “anayasanın 2. ve 24. maddesine aykırılık” gerekçesiyle Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

‘İDDİALAR SOYUT’
Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı iddiaların soyut ve genel nitelikte olduğu, ciddi bulgu ve belgelere dayanmadığını gerekçe göstererek suç duyurusunun ‘işleme konulmamasına’ karar verdi.

Başsavcılık Alim-Der yöneticileri hakkında ise kaçak yurt işletme eylemi nedeniyle bu dernek hakkında gerekli yasal işlem yapıldığını savunarak, iddiaların soyut ve genel nitelikte olduğu gerekçesiyle ‘kamu adına soruşturmaya yer olmadığına’ karar verdi.
 

Batuhan Çolak yazdı: Antalya'da bir gencin katledildiği ALİMDER yurduyla ilgili yeni detaylar

Mehmet Sami Tuğrul'un öldürüldüğü Antalya İlim ve Kültür Derneği'nden (ALİMDER) açıklama!

ALİMDER yurdunda aşçı olarak çalışan şahıs, öğrencinin kafasını kesip göğsüne koydu

ALİMDER yurdunda öğrencinin kafası kesilmişti! Antalya Valiliği'nden açıklama geldi

alimder alimder yurdu cinayet