Ali Tarakçı kimdir? Gazeteci Ali Tarakçı neden silahlı saldırıya uğramıştı

TAKİP ET

Sedat Peker Twitter hesabı üzerinden Esenyurt Belediyesi ile ilgili iddialarını sürdürüyor. Peker, eski Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe'nin Gazeteci Ali Tarakçı'ya 2017 yılında yapılan silahlı saldırının azmettiricisi olduğunu öne sürdü. 

Sedat Peker Twitter hesabından Esenyurt Belediyesi ve eski Belediye Başkanları Necmi Kadıoğlu ve Murat Alatepe hakkında bazı söylemlerde bulundu. 

TARAKÇI’YA YAPILAN SALDIRIYI AZMETTİREN ALATEPE’DİR 
Ali Tarakçı 2017 yılında çocuklarını okula götürürken Esenyurt Cumhuriyet Caddesi’nde trafikte silahlı saldırıya uğramış ve bacağından vurulmuştu. 

Ali Murat Alatepe kimdir? Sedat Peker'den Esenyurt eski belediye başkanı hakkında yeni açıklamalar

Tarakçı saldırıdan sonra hastanede polise bilgi verirken kendisini vuran şahısları bildiğini, olaydan kısa bir süre önce tehdit edildiğini söylemişti. 

Peker bu saldırıyı azmettiren kişinin Eski Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe olduğunu öne sürdü. 

İYİ Parti'nin deprem bölgesindeki hijyen sorunlarının araştırılması önerisi, AK Parti ve MHP'li milletvekillerinin oylarıyla reddedildi!


TARAKÇI’YI İLK ZİYARET EDEN NECMİ KADIOĞLU 
Gazeteci Ali Tarakçı’yı uğradığı saldırı sonucu kaldırıldığı hastanede ilk ziyaret eden isim, Peker’in de iddialarında adını geçirdiği Eski Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’ydu. 

AZMETTİRİCİLER DE MUTLAKA ORTAYA ÇIKARILMALIDIR
Tarakçı, uğradığı saldırı sonrasında Kadıoğlu’na seslenerek,   
“Saldıranların yakalanması yetmez. Olayın ardındaki azmettiriciler de mutlaka ortaya çıkarılmalıdır. Bu aşamada en azından Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu'ndan o geceye ait kamera görüntülerini ortaya çıkarmasını, akabindeyse resmi makamlara veya tarafıma iletmesini bekliyorum" diye konuşmuştu. 

KADIOĞLU’NUN İSTİFASININ ARDINDAN “ADALET” PAYLAŞIMI 
Ali Tarakçı, Necmi Kadıoğlu’nun istifa haberini Twitter hesabından, 

“Adalet... her şey ortaya çıksın” notu ile paylaşmıştı. 

İDDİALARA CEVAP VERECEK
Sedat Peker, Tarakçı ile ilgili söylemlerinden sonra “Ali Tarakçı bunları benden öğrendikten sonra nasıl bir açıklama yapacağını gerçekten merak ediyorum” demişti. 

Ali Tarakçı ise Twitter hesabından yaptığı bir açıklama ile Peker’in iddialarına cevap vereceğini söyledi. 

ALİ TARAKÇI KİMDİR?
Ali Tarakçı 1964 doğumlu bir gazetecidir. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini Sefaköy-Küçükçekmece'de tamamladı. Lise eğitiminden sonra Ali Tarakçı, Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden mezun oldu. Tarakçı daha sonra birçok gazetede günlük olarak 25 sene boyunca makaleler yazdı ve yöneticilik yaptı.

Aslı Çağatay Kimdir, Neden Öldürüldü? Sedat Peker'den Aslı Çağatay Cinayetine İlişkin Çarpıcı İddialar

80 DARBESİNDE TUTUKLANDI
Tarakçı 1980 darbesinden sonra gözaltına alınarak 46 gün gözaltında tutuldu  ve ardından bir sene boyunca tutuklu kaldı. Bu süre sonrasında yargılandığı davadan beraat etti. 

Tarakçı 2007 yılında Gerçek Tv kanalında “Sesli Düşünceler” isimli programı sundu. 

Tarakçı şu an Akit Tv’de Tuna Öztunç ile birlikte “Çapraz Sorgu” isimli programı sunuyor.

ali tarakçı ali tarakçı kimdir ali tarakçı vurulma