AKP'nin hocası Hayrettin Karaman: Aşı olmak farzdır, zaruridir!

TAKİP ET

"AKP'nin fetvacısı" olarak bilinen Yeni Şafak gazetesi yazarı Hayrettin Karaman, bir okuyucusundan gelen "Aşı olmak farz mıdır ya da zaruri midir?" sorusuna "Farzdır, zaruridir" diyerek yanıt verdi.

Geçtiğimiz günlerde "Aleviye kız vermeyin" diyen Yeni Şafak yazarı Hayrettin Karaman, bugünkü köşe yazısında da çarpıcı ifadeler kullandı.

"AKP'nin fetvacısı" olarak bilinen Karaman, okuyucusundan gelen "Aşı olmak farz mıdır ya da zaruri midir?" sorusuna verdiği cevapla dikkat çekti.

Karaman, soruyu "Farzdır, zaruridir" diyererek yanıtladı.

Hayrettin Karaman, "Ben aşının koruduğuna inanıyorum. Benim gibi inanan bir kimsenin aşı olarak ve diğer tedbirleri alarak hem kendinin hem de çevresindekilerin hayatını ve sağlığını koruması farzdır, zaruridir" ifadelerini kullandı.

Emin Şirin yazdı: AKP'nin fetva aldığı isim!


ALEVİ CEVABIYLA TEPKİ ÇEKTİ
Hayrettin Karaman'ın kendisine ait sitesinde, gelen sorulara verdiği bir yanıtta "Alevi ile evlenmek" başlığı altında şu skandal ifadeleri kullanmıştı:

"Eğer bilerek Aleviliğini koruyorsa, Alevilere ait olup İslam ile bağdaşması mümkün olmayan inançları ve uygulamaları muhafaza ediyorsa o genç ile sünni bir kız evlenemez."

hayrettin karaman aşı koronavirüs salgın virüs farz akp fetva