Adana'da skandal görüntüler

TAKİP ET

Tiktok'ta maghul_01 ismiyle yayın yapan bir Suriyelinin paylaştığı video şaşkına çevirdi. Adana'da çekildiği iddia edilen videoda, bir grup yabancı uyruklunun silah ve kesici aletlerle sokaklarda dolaştığı görülüyor. Görüntülerin yayınlanmasının ardından, 8 Suriyeli polisler tarafından gözaltına alındı. Sığınmacıların sınır dışı edileceği ileri sürüldü. Adana Valiliği olaya ilişkin açıklama yaptı.

Türkiye, Adana'da bir Suriyeli tarafından bıçaklanan ve hastaneye kaldırılan 13 yaşındaki Musa Mert'i konuşurken yine aynı şehirden skandal görüntüler çıktı.

Batuhan Çolak yazdı: Sığındığınız ülkede çocukları bıçaklamak!

Adana'da yaşayan Suriyeli sığınmacının, TikTok hesabından paylaştığı video gündeme adete bomba gibi düştü. "maghul_01" ismiyle TikTok'ta paylaştığı videoda bir grup yabancı uyruklunun ellerinde silah ve kesici aletlerle sokaklarda dolaştığı görüldü.

VİDEOYU SİLDİ
Suriyeli şahıs, görüntülerin kamuoyunda yankı bulması üzerine TikTok hesabında bulunan videoyu kaldırdı.

İşte o profil ve silinmeden önceki videosu:



01 PLAKALI ARACI VAR!
Suriyeli sığınmacının TikTok hesabında Adana'dan birçok video paylaştığı görülüyor.

Videolardan birinde ise 01 plakalı aracıyla çekim yaptığı görülüyor. Aracın plakasının yabancı uyruklulara tahsis edilen M harfiyle başlaması dikkat çekiyor:

8 SURİYELİ GÖZALTINA ALINDI, SINIR DIŞI EDİLECEKLER
Görüntülerin yayınlanmasının ardından Adana Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, kimliği tespit edilen 7 şüpheli ve görüntüyü sosyal medyadan paylaşan kişi olmak üzere 8 Suriyeliyi gözaltına aldı.

Adana'da Suriyeli mültecilerin sosyal medya hesapları üzerinden yapılan skandal
Şüpheliler, emniyetteki işlemlerin ardından sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresi Müdürlüğüne gönderilecek.

Polis, görüntülerde yer alan ve kimlikleri tespit edilen diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

ADANA VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA
Adana Valiliği, ellerinde silah, sopa ve kesici aletlerle yüzleri maskeli şekilde dolaşan Suriyelilerin şahısların Geri Gönderme Merkezi’ne teslim edildiğini duyurdu.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
"Bugün bazı sosyal medya hesaplarında “Suriyelilerin ellerinde sopa ve palalarla Adana sokaklarında dolaşırken görüntüleri” şeklinde servis edilen paylaşımlara ilişkin açıklama yapılması gereği duyulmuştur.

  İki gün önce çiftliklerde çalışmak üzere sabah saatlerinde işe giden bir grup ellerinde sopalarla kendi arasında tartışmış, olay çalışacakları tarlaların yakınındaki mahallede meydana gelmiştir. Olaya karışan kişilerin tamamı yakalanmış olup, haklarında hukuki süreç yürütülmek suretiyle Geri Gönderme Merkezi’ne teslim edilmişlerdir.   Kamuoyuna saygıyla duyurulur."    

suriyeli adana silah sopa suriye sığınmacı musa mert