Adalet Bakanı Abdülhamit Gül istifa etti, Gül'ün istifasının perde arkası

TAKİP ET

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül görevinden istifa etti. Gül'ün yerine görevi devraldığı Bekir Bozdağ yeniden atandı. Gece saatlerinde peş peşe açıklama gelirken Gül'ün istifasının perde arkası merak konusu oldu. İşte Gül detaylar...

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre Adalet Bakanı Abdülhamit Gül görevinden istifa etti ve yerine Bekir Bozdağ atandı. Gül, Temmuz 2017’den beri Adalet Bakanlığı görevini yürütüyordu. Gül, görevi Bekir Bozdağ’dan devralmıştı.

ABDÜLHAMİT GÜL’DEN İLK AÇIKLAMA
İstifanın ardından Bakan Gül’den ilk açıklama geldi. Gül, “Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle 19 Temmuz 2017 tarihinden beri sürdürdüğüm Adalet Bakanlığı görevinden ayrılmış bulunuyorum. Kendilerine görevden af talebimi kabulleri için şükranlarımı arz ediyor, yeni Adalet Bakanımız Sayın Bekir Bozdağ'a başarılar diliyorum” dedi.

İSTİFANIN PERDE ARKASI
Abdülhamit Gül'ün istifasıyla sonlanan Süleyman Soylu ile gerginliğin kamuoyuna yansıdığı ilk olay, Soylu'nun annesine yapılan hakaret sonrası verdiği tepkiydi:

Süleyman Soylu'nun adalete isyan ettiği Tweet'e Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'den çok sert tepki geldi


Süleyman Soylu ise katıldığı bir televizyon programında isim vermeden Abdülhamit Gül'ü hedef almıştı. Soylu, "Benim anama sövüldü, eşime öyle şeyler söylediler, önünüze koysam eve gidemezsiniz, bir kapıdan girip, arka kapıdan çıktı. Ben ne yapabilirim" sözleriyle adalet sistemini eleştiriler yöneltti.

Süleyman Soylu'dan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'e suçlamalar!


2021'in Kasım ayında ise Süleyman Soylu'nun "Karar olmadan metruk binaları yıkın, mahkeme kararı sonradan gelir" sözlerine Abdülhamit Gül, "Değerli arkadaşlar bizim rehberimiz hukuktur, bizim rotamız hukuktur, bizim kılavuzumuz hukuktur. Biz yapalım hukuk arkadan gelsin değil hukuk önden yürüsün biz ona göre kendimizi ayarlayalım anlayışıdır hukuk devleti" ifadeleriyle tepki göstermişti.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Süleyman Soylu'yu hedef aldı!


SON KONUŞMASI DİKKAT ÇEKMİŞTİ
Gül, son olarak Ankara Üniversitesi ile Kişisel Verileri Koruma Kurumu’nun 28 Ocak Veri Koruma Günü münasebetiyle düzenlediği programa katılmıştı.

İBB Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun bir balıkçıya giderken görüldüğü MOBESE kayıtlarının paylaşılmasının tartışıldığı bir dönemde, Gül dikkat çeken mesajlar vermişti.

Bilginin artık silaha dönüştüğü bir çağda yaşandığına dikkati çeken Gül, “Bu noktada internet özel hayata dair ifşaatın, mahremiyet ihlallerinin ve itibar suikastlarının faaliyet alanına dönüşmemelidir. Geçmişte FETÖ’nün istihbarat ve veri madenciliğine verdiği özel önemi hepimiz veriyoruz. Bu çerçevede delil üreterek tezgahlarla oluşturulan kumpaslarla nasıl insanların kişisel haklarını ihlal ettikleri, nasıl mahremiyet haklarını ihlal ettiklerini hepimiz gördük, yaşadık. Usulsüz dinlemeler, kişilerin mahrem görüntüleri, özel bilgilerin ifşa edilmesi, verilerin hukuk dışı yollarla ele geçirilmesi gibi tüm hukuk dışı fiilleri hep beraber yaşadık” demişti.

adalet bakanı adalet abdülhamit gül istifa sosyal medya