1.6 milyon doz aşı toplatılmıştı: Japonya'da Moderna aşısı yaptıran 2 kişi hayatını kaybetti!

TAKİP ET

Japonya Sağlık Bakanlığı, Moderna'nın koronavirüs aşılarında "yabancı maddeler" tespit edildiği gerekçesiyle 1.63 milyon dozu toplatma kararı almıştı. Sağlık Bakanlığı, içerisinde yabancı madde tespit edilen aşıdan yaptıran 2 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Dünyada koronavirüs vaka ve vefat sayıları artışa geçerken aşılama çalışmaları devam ediyor. Ancak Japonya'da dikkat çeken bir olay yaşandı. Japonya Sağlık Bakanlığı, içerisinde 'yabancı maddeler' tespit edildiği gerekçesiyle toplatma kararı aldığı 1.63 milyon doz aşıdan yaptıran 2 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Japonya Sağlık Bakanlığı, 30'lu yaşlarındaki iki erkeğin kullanımı askıya alınan Moderna aşısının 2. dozunu olduktan birkaç gün sonra hayatını kaybettiğini açıkladı. Hayatını kaybedenlerin içerisinde yabancı madde tespit edilen dozlardan yaptırdığı öğrenilirken, ölümler ile aşılama arasında kesin bir ilişkinin olup olmadığını belirlemek üzere detaylı inceleme başlatıldığı bildirildi.

1.6 milyon doz aşı toplatıldı: Japonya'dan Moderna kararı

MAYIS AYINDA ONAYLANDI
Japonya hükümeti, Moderna üretimi Covid-19 aşısının 18 yaş ve üstü kişilerde acil durumlarda kullanımına geçtiğimiz Mayıs ayında onay vermişti. Moderna aşıları ilk olarak Tokyo ve Osaka’da Öz Savunma Kuvvetleri (SDF) tarafından kurulan kitlesel aşılama merkezlerinde ve yerel yönetimler, şirketler ile üniversiteler tarafından yürütülen aşılama programlarında kullanılmıştı. Temmuz ayında ise Moderna aşısının 12-17 yaş arasında kullanımına izin verilmişti.

aşı koronavirüs moderna japonya doz aşı doz