Anasayfa
  • Gündem
  • Spor
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Medya
  • Teknoloji
  • Kültür-Sanat
  • Sağlık Yaşam Eğitim
  • Ara
  1. Haberler
  2. Medya
  3. Ali Kırca yıllar sonra görüntülendi! İşte son hali
Medya
Yayınlanma: 05 Mayıs 2021 - 13:38

Ali Kırca yıllar sonra görüntülendi! İşte son hali

Siyaset Meydanı ve Ana Haber sunuculuğu ile bir dönem ekranlara damgasını vuran ancak uzun yıllardır ortalıkta gözükmeyen Ali Kırca'nın son hali görüntülendi.

Medya
05 Mayıs 2021 - 13:38
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Ali Kırca yıllar sonra görüntülendi! İşte son hali
Siyaset Meydanı ve Ana Haber sunuculuğu ile ekranların vazgeçilmezi haline gelen Ali Kırca, uzun zaman sonra ilk kez götüntülendi.

Ana Haber sunuculuğunu bıraktıktan sonra ekranlara çıkmayan Kırca, gözlerden uzak bir hayat yaşıyordu.

Kırca'nın doktor ziyaretinde çekilen fotoğrafı paylaşıldı. İşte Kırca'nın son hali;



ALİ KIRCA KİMDİR?
1948 yılının Aralık ayında Akşehir’de doğdu. 1963 yılında İstanbul’a gelen Ali Kırca, Deniz Harp Akademisi’nden mezun oldu. 1969 yılında deniz teğmeni iken bir bildiri nedeni ile ordu ile ilişkisi kesildi. 17 yaşında medyaya ilgi duyan Kırca, İstanbul Üniversitesi’nde bir süre eğitim gördükten sonra, 1974 yılında TRT’de muhabir olarak mesleğe başladı. TRT’de çeşitli görevlerden sonra TRT Haber Dairesi Başkanlığı’na yükseldi. “Yurttan-Dünyadan” ve “32. Gün” programlarını hazırlayarak, “Açık Oturum” programını yöneten Kırca, önde gelen liderlerle yaptığı röportajlar sayesinde başarılarını ikiye katladı.

Bir dönem TRT Washington temsilcisi olarak da görev yapan Kırca, daha sonra İnter Star’a geçti. 42 yaşına geldiğinde “Kırkıncı Paralel” programını Washington ve New York’ta hazırlayıp sunan Kırca, Türkiye’ye döndü.

1993 yılında ATV Haber Dairesi Başkanı oldu. 1 Şubat 1994’de Türkiye’nin ilk anchorman’ı olarak ATV Ana Haber Bülteni’ni sunmaya başladı. Kırca’nın yayıncılık hayatında hafızalara kazandığı program ise 6 Şubat 1994’te yayına giren “Siyaset Meydanı” olmuştur.

2001’de yaşanan ekonomik kriz neden ile ATV ile anlaşamayan Kırca, Star televizyonuna geçti. Star televizyonunda yaşadığı bazı polemikler sebebi ile NTV ile anlaştı. NTV ile yollarını ayırıp, tekrar ATV’de anchorman olarak görevine geri dönen Ali Kırca, Sabah Gazetesinde köşe yazarlığı yapmaya başladı.

ATV televizyonunun satılması üzerine, kanal ile yolların ayıran Kırca, SHOW TV’ye transfer oldu. SHOW tv ve SKYTürk 360 TV’de siyaset meydanı programını sunmaya devam etmektedir.

2 yıl Anadolu Üniversitesi’nde Tv Haberciliği dersleri veren Kırca, Bahçeşehir Üniversitesi’nde öğretim görevliliği yapmaya başladı. “GOLDEN ROSE” ödülü başta olmak üzere bir çok uluslar arası ödül kazanmıştır.

Barış Manço’ya hayranlığı ile de bilinen Kırca, Sony Müzik’ten “Yüreğimdeki Barış Şarkıları” adlı bir albümde “Güle güle oğlum” isimli parçayı seslendirdi. Anchorman, aynı sene içerisinde “Habersiz Türküler” isimli bir albüm daha çıkardı.

# ali kırca# medya# tv# siyaset meydanı
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Tanyeli hayatını kaybetti!
Tanyeli hayatını kaybetti!
Deha dizisinin çekimlerinde kaza; Aras Bulut İynemli ameliyata alındı!
Deha dizisinin çekimlerinde kaza; Aras Bulut İynemli ameliyata alındı!
RTÜK’ten haber bültenleri ve sunuculara uyarı!
RTÜK’ten haber bültenleri ve sunuculara uyarı!
T24 ve Seyhan Avşar hakkında soruşturma başlatıldı!
T24 ve Seyhan Avşar hakkında soruşturma başlatıldı!
Son Haberler
Fenerbahçe'de sürpriz ayrılık! İstifa etti
Fenerbahçe'de sürpriz ayrılık! İstifa etti
Ahmet Türk'ten dikkat çeken kayyum çıkışı
Ahmet Türk'ten dikkat çeken kayyum çıkışı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: AK Parti, MHP, DEM Parti olarak beraber yürüme karar verdik
Cumhurbaşkanı Erdoğan: AK Parti, MHP, DEM Parti olarak beraber yürüme...
Şırnak Belediyesi'nden Devlet Bahçeli'ye jest!
Şırnak Belediyesi'nden Devlet Bahçeli'ye jest!
Ömer Çelik:
Ömer Çelik: "Tarihi bir konuşma olacak"
Twitter'daki troll ağı ifşa oldu!
Twitter'daki troll ağı ifşa oldu!

Ana Sayfa
Gündem
Spor
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Medya
Teknoloji
Kültür-Sanat
Sağlık
Yaşam
Eğitim
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Medya
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.