Anasayfa
  • Gündem
  • Spor
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Medya
  • Teknoloji
  • Kültür-Sanat
  • Sağlık Yaşam Eğitim
  • Ara
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. AKP'nin kurucularından Eyüp Fatsa'dan şok itiraflar: Trenden zorla atılanlar oldu!
Siyaset
Yayınlanma: 25 Ekim 2021 - 14:37

AKP'nin kurucularından Eyüp Fatsa'dan şok itiraflar: Trenden zorla atılanlar oldu!

AKP'nin kurucu üyesi ve eski milletvekili Eyüp Fatsa, yerel bir televizyon kanalında çok konuşulacak açıklamalarda bulundu. Fatsa, partiden ayrılanlar için "Hep gidenler sorgulandı. Niye gittiğini hiç sorgulamadık. Kimsenin trenden inmek gibi bir keyfiyeti yok. Ancak bazen insanları trenden zorla atıyorlar" dedi.

Siyaset
25 Ekim 2021 - 14:37
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
AKP'nin kurucularından Eyüp Fatsa'dan şok itiraflar: Trenden zorla atılanlar oldu!
AKP Kurucu üyesi ve eski Ordu Milletvekili Eyüp Fatsa, çok konuşulacak itiraflarda bulundu. Yerel bir kanalda akp ile ilgili çarpıcı açıklamalar yapan Fatsa, son dönemlerde lojman ve makam aracı saltanatı yapıldığını söyledi.

"TRENDEN ZORLA ATILANLAR OLDU"
Fatsa, AKP'den ayrılanlar hakkında da tartışma yaratacak sözler sarf etti. Fatsa, "Hep gidenler sorgulandı. Niye gittiğini hiç sorgulamadık. Kimsenin trenden inmek gibi bir keyfiyeti yok. Ancak bazen insanları trenden zorla atıyorlar" dedi.

Sözcü'de yer alan habere göre Eyüp Fatsa, şunları söyledi:
"Sayın Başbakan, o zaman siyasi yasaklı olduğu için Tayyip bey, partinin genel başkanıydı. ‘Artık milletin içinden siyaset yapacağız. Lojmanlarda oturmayacağız’ dedi.

"GİTTİ KEÇİÖREN'DE BİR APARTMAN DAİRESİNDE OTURDU"
O önemli bir çıkıştı ama Türkiye’de hâlâ bir lojman ve makam arabası saltanatı var. Çok iddialı bir şekilde işe başlamamıza rağmen sadece biz milletvekillerinin lojmanlarını aldık ellerinden.

Kendisi de Başbakan olunca, ‘halkımla beraber oturacağım’ dedi. Gitti Keçiören’de bir apartman dairesinde oturdu. Gerçekten apartman dairesinde oturan Tayyip beyi bu millet çok sevdi.

Eve gidip gelirken çaycıyla, dolmuşçuyla, taksiciyle, manavla, kasapla, çocuklarla, yaşlılarla, gençlerle hep hasbihal etti. Herkes evinin bir ferdi gibi gördü Tayyip Erdoğan’ı. Belki olay Keçiören'de yaşandı ama yayılan dalga Türkiye'de karşılık buldu.

Maalesef bu gün gelip baktığımızda, o lojman saltanatını dediğimiz saltanı biz sadece milletvekillerinden aldık. Diğer kamu kurum ve kuruluşlarından çok fazla bu işe itaat olmadı yada çok başaramadık."


“MAKAM ARABASI SALTANATI VAR”
Ülkede son dönemde artan makam arabaları konusuna da değinen Fatsa, şunları kaydetti:

"Bugün tartışılması gereken şeylerden biri de makam arabaları. Ülkede makam arabası saltanatı kuruldu. Bizim bu makam arabalar genelde Alman patentlidir. Almanya ile bizim nüfusumuz ve yüz ölçümümüz çok yakındır. Bütün makam arabalarını kendileri üretiyor. Almanya'da 12-13 bin civarında makam arabası var. Ama hiç birini kendimiz üretmediğimiz ülkemizde ise 125 binin üzerinde makam arabası var.

Yani bir şey yapılacaksa yukarıdan aşağıya, aşağıdan yukarıya beraber, kol kola vererek, gönül gönüle vererek, herkesi buna inandırarak, herkes fedakarlık ve feragat yaparak bunlar beraber olacak. Yoksa bir kesim hakkından feragat ettiği zaman, bir kahır ekseriyeti (çoğunluk) haklarını elinde tutuyorsa veya sahip olduklarının ellerinde tutuyorsa olayı başaramamış oluruz."


“YOLA ÇIKTIKLARINI YOLDA BULDUKLARINA DEĞİŞİRSEN..”
AKP’den ayrılan isimlerin, bir dönemin en önemli isimleri olduğunu kaydeden Eyüp Fatsa, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Bir söz var ‘yola çıktıklarını yolda bulduklarınla değişirsen ne yol kalır ne de dost kalır’  siyasetin kendini yenilemesi gayet normaldir. Siyasette her görev bir inan için müktesep kazanılmış hak değildir. Siyasetin kendini yenilemesi gayet normaldir. 85 milyonluk bir ülkeyiz. Yani bu ülkede her birimizin yapmış olduğu görevi yapacak çok sayıda insan var.

Partinin kurulduğu günlerde yeni iktidar olduğu ilk seçim ve sonraki seçimlerde Sayın Cumhurbaşkanı Tayyip bey, şöyle derdi, ‘Bir insan benim partimden milletvekili olacaksa, ben ondan iki yerde hizmet almalıyım. Bir tabanda çok aktif olmalı. Bir diğeri de tavanda kendisinden faydalanmalıydı.

Yani, bürokratlığı, bilgili, birikimli, vasıflı bir çok alanda ülkeye ve millete hizmet edebilecek vasıfları olması lazımdı. Bunun ötesindeki insanların siyasete bir katkısı yok."


“SORGULAMA HEP TEK TARAFLI OLDU. KENDİMİZ SORGULAMADIK”
Hiç bir zaman inanmadığı bir şey söylemediğini belirten Eyüp Fatsa, AKP’de çok önemli görevlerde bulunan kişilerin partiden neden ayrıldıklarının sorgulanması gerektiğini söyledi.

AKP’nin en zor döneminin 2002-2007 dönemi olduğunu sözlerine ekleyen Eyüp Fatsa, şunları kaydetti:
"Bizde sorgulamalar hep tek taraflı oldu. Hep gidenler sorgulandı. Niye gittiğini hiç sorgulamadık. Kimsenin trenden inmek gibi bir keyfiyeti yok. Ancak bazen insanları trenden zorla atıyorlar, korsanlar var trende, ele geçirmişler. Onlar durumdan vazife çıkaranlar. Kraldan fazla kralcılık yapanlar. Onlar insanların trene binmesine müsaade etmiyor.

AK Partinin gerçekten en başarılı olduğu dönemin sembol isimleridir. AK Parti için en zor dönem 2002-2007 dönemiydi. Niye? 28 Şubat devam ediyor. 28 Şubatın bütün aktörleri hayatta ve görev başında. Herkes AK Parti’nin karşısında.

Yanlış yapmamak için o kadar çok istişare yapılırdı ki. En zor dönemde sıfır hatayla geldik. Bu başarının ortaklarından, mimarlarından en önemli isimlerden bir çoğu ayrıldı. Biz sadece ayrılanlara ihanet etti ayrıldı dedik.

O süreci sorgulamak lazım. Niye ayrılıyor bu insanlar? Bunları biz sorgulayamadık. Kendi içimizde olup bitenleri gerçekten sorgulayabilseydik belki bu kadar kırılma olmazdı."



 
# akp# erdoğan# eyüp fatsa# siyaset
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
CHP'li belediyelere yönelik operasyonlara AK Partili eski vekilden tepki!
CHP'li belediyelere yönelik operasyonlara AK Partili eski vekilden tepki!
İzmir operasyonunda yeni gelişme: Eski başkan tutuklandı!
İzmir operasyonunda yeni gelişme: Eski başkan tutuklandı!
Manavgat Belediyesi'ne yolsuzluk operasyonu! Belediye başkanı ve bazı yöneticiler gözaltında
Manavgat Belediyesi'ne yolsuzluk operasyonu! Belediye başkanı ve bazı yöneticiler gözaltında
Mutlak Butlan nedir, ne demek? CHP'de 'Mutlak Butlan' tartışması ne?
Mutlak Butlan nedir, ne demek? CHP'de 'Mutlak Butlan' tartışması ne?
Son Haberler
CHP'li belediyelere yönelik operasyonlara AK Partili eski vekilden tepki!
CHP'li belediyelere yönelik operasyonlara AK Partili eski vekilden tepki!
CHP'li belediyelere operasyon: Muhittin Böcek, Zeydan Karalar ve Abdurrahman Tutdere gözaltına alındı
CHP'li belediyelere operasyon: Muhittin Böcek, Zeydan Karalar ve Abdurrahman...
İzmir operasyonunda yeni gelişme: Eski başkan tutuklandı!
İzmir operasyonunda yeni gelişme: Eski başkan tutuklandı!
Manavgat Belediyesi'ne yolsuzluk operasyonu! Belediye başkanı ve bazı yöneticiler gözaltında
Manavgat Belediyesi'ne yolsuzluk operasyonu! Belediye başkanı ve bazı...
UEFA'dan Beşiktaş'a ceza şoku
UEFA'dan Beşiktaş'a ceza şoku
Masterchef'te kim elendi? Masterchef Türkiye'de elenen isim belli oldu!
Masterchef'te kim elendi? Masterchef Türkiye'de elenen isim belli oldu!

Ana Sayfa
Gündem
Spor
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Medya
Teknoloji
Kültür-Sanat
Sağlık
Yaşam
Eğitim
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Medya
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.