Anasayfa
  • Gündem
  • Spor
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Medya
  • Teknoloji
  • Kültür-Sanat
  • Sağlık Yaşam Eğitim
  • Ara
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. AKP'den sosyal medya düzenlemesi: Hapis cezası geliyor!
Gündem
Yayınlanma: 26 Temmuz 2021 - 10:38

AKP'den sosyal medya düzenlemesi: Hapis cezası geliyor!

Erdoğan'ın açıklamalarının ardından gözler, sosyal medya alanından nasıl bir düzenleme yapılacağına çevrildi. Tatilin ardından Meclis'e gelmesi beklenen düzenleme hakkında AKP'den de açıklama geldi. AKP'li Ali Özkaya, "Dezenformasyon yapanlara 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası getirilmeli" dedi.

Gündem
26 Temmuz 2021 - 10:38
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
AKP'den sosyal medya düzenlemesi: Hapis cezası geliyor!

Geçtiğimiz yıl Meclis'ten geçerek yürürlüğe sokulan sosyal medya düzenlemesinin ardından AKP, bir düzenleme daha getirmek istiyor. Önceki düzenlemede internet ve sosyal medyanın kısıtlanması ve pek çok içeriğin kaldırılmasının önü açılmıştı. Bu düzenleme "Sansür" olarak yorumlanmıştı.

2020'de yürürlüğe giren düzenlemenin ardından AKP, sonbaharda ikinci bir sosyal medya düzenlemesini daha Meclis'e getirmek istiyor. Söz konusu düzenleme hakkında ise AKP'den dikkat çeken bir açıklama geldi.

HAPİS CEZASI GELİYOR
AK Parti Afyon Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Başkanvekili Ali Özkaya, “Sosyal medyada dezenformasyon yapanlara bir yıldan beş yıla kadar hapis ve sosyal medyayı bir süre kullanamama gibi cezalar getirilmeli” dedi.

Hürriyet’ten Gizem Karakış’ın haberine göre AKP'li Ali Özkaya, şöyle konuştu; 
“Burada bir sansür söz konusu değil. Daha önce de sosyal medya ile ilgili bir kanun çalışması yapmıştık. O zaman da aynı tartışmalar yaşandı, ‘sansür’ dendi fakat niyetin sansür olmadığı görüldü. Pek çok AB ülkesi Türkiye ile aynı tehdidi yaşıyor. Toplumun geniş kitlelerini baskı altına alıyor, normal hayatta suç olan sosyal medyada da suç fakat fake hesaplar nedeniyle suçla etkin mücadele yapılamıyor. Bu çözülmeli, herkesin kimliği bilinmeli. Sosyal medyada bir yalan haberi ya da terör suçunu, dezenformasyonu milyonlarca insan duyuyor.

Almanya, terör ve şiddet ile ilgili 2017’de ceza kanununu değiştirdi. Almanya katalog suçları dört başlıkta oluşturmuş. Bunlar ‘terör’, ‘cinsel suçlar ve pornografi’, ‘din ve vicdan özgürlüğüne hakaret’, ‘yalan haber, dezenformasyon ve mezenformasyon’. Dezenformasyon, yalanın bilerek yaygınlaştırılması, mezenformasyon ise bilmeden yaygınlaştırılması. Bizde de bu başlıkları göz önüne alarak çalışma yapılıyor. Almanya, Fransa gibi ülkeler bu konuda düzenleme yapmış. İngiltere ise üzerinde çalışıyor.


“BU CEZALARI GETİRMEMİZ GEREKİYOR”
Almanya dezenformasyon yapan bir sosyal medya kullanıcısına bir yıldan beş yıla kadar suç ibraz etti. Türkiye’nin de bu cezaları mutlaka getirmesi gerekiyor. Ceza Kanunu’nda ifade özgürlüğünü sınırlamayan, kamuya açık sosyal paylaşım ve ifade özgürlüğü alanında bilginin doğru yayılmasını sağlayan bir düzenleme için çalışma yapabiliriz.”

# akp# sosyal medya# erdoğan# düzenleme# sansür# twitter# facebook# instagram
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: AK Parti, MHP, DEM Parti olarak beraber yürüme karar verdik
Cumhurbaşkanı Erdoğan: AK Parti, MHP, DEM Parti olarak beraber yürüme karar verdik
Ömer Çelik:
Ömer Çelik: "Tarihi bir konuşma olacak"
Zeydan Karalar tutuklandı; Abdurrahman Tutdere'ye ev hapsi verildi!
Zeydan Karalar tutuklandı; Abdurrahman Tutdere'ye ev hapsi verildi!
Türk milleti şehitlerine ağlıyor: Pençe-Kilit’ten acı haber!
Türk milleti şehitlerine ağlıyor: Pençe-Kilit’ten acı haber!
Son Haberler
Fenerbahçe'de sürpriz ayrılık! İstifa etti
Fenerbahçe'de sürpriz ayrılık! İstifa etti
Ahmet Türk'ten dikkat çeken kayyum çıkışı
Ahmet Türk'ten dikkat çeken kayyum çıkışı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: AK Parti, MHP, DEM Parti olarak beraber yürüme karar verdik
Cumhurbaşkanı Erdoğan: AK Parti, MHP, DEM Parti olarak beraber yürüme...
Şırnak Belediyesi'nden Devlet Bahçeli'ye jest!
Şırnak Belediyesi'nden Devlet Bahçeli'ye jest!
Ömer Çelik:
Ömer Çelik: "Tarihi bir konuşma olacak"
Biontech'in kurucusu Uğur Şahin'den çarpıcı sözler: "Aşının etkisi azalıyor!"
Biontech'in kurucusu Uğur Şahin'den çarpıcı sözler: "Aşının etkisi azalıyor!"

Ana Sayfa
Gündem
Spor
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Medya
Teknoloji
Kültür-Sanat
Sağlık
Yaşam
Eğitim
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Medya
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.