Anasayfa
  • Gündem
  • Spor
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Medya
  • Teknoloji
  • Kültür-Sanat
  • Sağlık Yaşam Eğitim
  • Ara
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. 10 günde 10 kadın öldürüldü!
Gündem
Yayınlanma: 13 Haziran 2020 - 13:39

10 günde 10 kadın öldürüldü!

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Haziran ayının ilk 10 gününde 10 kadının öldürüldüğünü ve şüpheli ölümlerle bu sayının 19'a ulaştığını açıkladı.

Gündem
13 Haziran 2020 - 13:39
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
10 günde 10 kadın öldürüldü!
CHP Tekirdağ Milletvekili ve TBMM kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanvekili Candan Yüceer, artan erkek şiddetine tepki gösterdi.  Yüceer, Türkiye'de kadına yönelik şiddetin her geçen dakika arttığını belirtti.

ANKA'ya konuşan Yüceer, “Dün iki kadının daha öldürüldüğü haberi ile sarsıldık. Biri Tekirdağ’dan biri Denizli’den geldi acı haberlerin. Nermin Yumuşak Tekirdağ'da, yanı başımızda, geleceğinden ve çocuklarından koparıldı. Çocuklarını salgından korumak için memleketinde bıraktığı sırada, boşanmak istediği cani tarafından öldürüldü. Özlem Çakar de Denizli’de çocukları 5 yaşındaki Naki ve 9 yaşındaki Emir ile birlikte öldürüldü” dedi.

"SAYI DEĞİL BİRER CAN!"
Yüceer, “Yılın ilk 5 ayında 119 kadın öldürüldü. Haziran ayının ilk 10 gününde en az 10 kadın öldürüldü. Şüpheli ölümlerle bu sayı 19’a ulaştı. 17 yaşında istismara uğrayan ve ardından öldürülen İrem Bahçe gibi belki de aylar sonra ölümlerin sebebi ‘cinayet’ olarak açıklanacak. Bu veriler sadece sayılardan ibaret değil, hepsi birer can. Birer gelecek hayali” diye konuştu.

"CİNAYETLER 'NORMALLEŞTİRİLMEK' İSTENİYOR"
Şiddetin önlenmesine yönelik uygulamalardaki eksiklere dikkat çeken Yüceer, “Kadınlar tehdit altındaki yaşamlarını korumak için gittikleri karakoldan, adliyeden daha güçsüz olarak ayrılıyor. Şiddete karşı yasalarımızı uygulayamayan sorumsuzlar, kadınları ölüme terk ediyor. Aleyna Çakır’ın ölümünde olduğu gibi, kendisini defalarca bayıltana kadar döven, hiç çekinmeden sosyal medyada canlı yayınlayan failler bir bir serbest bırakılıyor. Türkiye’de kadın cinayetleri ‘normalleştirilmek’ isteniyor” ifadelerini kullandı.

Cinayetlerin cezasızlık kültürü nedeniyle arttığına vurgu yapan Yüceer, şöyle devam etti:
“Kadınların şiddete karşı güçlükle başvurabildikleri yargı sürecinde şikâyetleri takipsizlikle sonuçlandıkça, davalar bir bir kapatıldıkça şiddet görünmez kılınmıyor. Şiddetin cezalandırılmadığı her olayda yaratılan algı, kadınlara yönelik şiddeti besliyor. Bütün bunlara rağmen, kadına yönelik şiddetin önlenmesi iktidarın ve bununla ilgilenmesi gereken Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yaşananlarla ilgilenmiyor. Şiddete karşı kör, cinayetlere karşı dilsiz durumdalar. İçişleri Bakanlığı ise ‘şiddet azaldı’ diyerek verileri saklıyor. Cezaevlerini boşaltmak adına kadına yönelik şiddet faillerini jet hızıyla hazırlanan af yasası ile serbest bırakanlar, şiddetin cezasız kalmasını engellemek için verdiğimiz yasa tekliflerini ise TBMM’de bekletiliyor.”

"TAHAMMÜLÜMÜZ YOK"
Yüceer, “Kadınların yaşamlarını korumak için son çağrıları ‘ölmek istemiyorum’, ‘beni öldürdükten sonra mı tutuklayacaksınız’ sözlerini duymayanlara karşı 6284 sayılı Kanun ve İstanbul Sözleşmesi’ni sonuna kadar savunacağız. Bu hükümlerin amasız fakatsız uygulanmasının takipçisi olacağız. Bir kadının daha öldürülmesine tahammülümüz yok” dedi. 
# kadın cinayetleri# kadın# cinayet# türkiye# şiddet
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığına çağrıldı
Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığına çağrıldı
'Fidan Hoca' gözaltına alındı
'Fidan Hoca' gözaltına alındı
Manifest'in kurucusu Tolga Akış tutuklandı
Manifest'in kurucusu Tolga Akış tutuklandı
Emekli Amiral Türker Ertürk hakkındaki iddianame tamamlandı: İstenen ceza belli oldu
Emekli Amiral Türker Ertürk hakkındaki iddianame tamamlandı: İstenen ceza belli oldu
Son Haberler
Özgür Özel'den 'CHP'ye dönüş olacak mı' sorusuna yanıt
Özgür Özel'den 'CHP'ye dönüş olacak mı' sorusuna yanıt
Bir devrin sonu! Messi veda etti...
Bir devrin sonu! Messi veda etti...
ABD Başkanı Donald Trump: İran'ı tokatlayacağız
ABD Başkanı Donald Trump: İran'ı tokatlayacağız
Ehliyet sınavları değişiyor: Aday artık akan trafiğe çıkacak
Ehliyet sınavları değişiyor: Aday artık akan trafiğe çıkacak
Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığına çağrıldı
Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığına çağrıldı
İstanbul'da plajlar ne zaman açılıyor?
İstanbul'da plajlar ne zaman açılıyor?

Ana Sayfa
Gündem
Spor
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Medya
Teknoloji
Kültür-Sanat
Sağlık
Yaşam
Eğitim
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Medya
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.