"ÇIĞLIĞINI DUYDUM"
Enkaz altındaki Ayda’nın sesini duyan ve kurtarılmasını sağlayan Kadıköy Belediyesi Arama Kurtarma ekibinden Nusret Aksoy o anları şu sözlerle anlattı:
* İlk etapta bir çığlık sesi duydum. Jeneratör çalışıyordu. Durdurduk. Sonra kimse var mı diye seslendik. İyiyim ben dedi. Adın ne diye sorduk ‘Ayda ben, iyiyim’ dedi. Sonra el salladı.
* Çamaşır makinesinin yanındaki yaşam üçgeninde hayata tutunmuştu. AFAD ekipleri gelince biz geri çekildik, onlar aşağı inip çıkardı.

İŞTE O ANLAR
İzmir'de bir mucize yaşandı. 91 saat sonra 4 yaşındaki Ayda enkazdan sağ çıkarıldı. İşte Ayda bebeğin yeniden hayata döndüğü o anlar. pic.twitter.com/R4DuTltiqT
— Aykırı (@aykiricomtr) November 3, 2020
ANNEDEN ACI HABER
Gezgin ailesinde baba ve oğul deprem anında dışarıda oldukları için enkaz altında kalmaktan kurtulmuşlardı. Ayda bebeğe ulaşıldıktan sonra annesi Fidan Gezgin için umutlu bekleyiş başlamıştı. Ancak acı haber geldi. Ayda'nın annesi Fidan Gezgin'in enkazdan cansız bedeni çıkarıldı.
Ardından alkışlarla enkaz altından çıkarılan küçük Ayda, elden ele ambulansa taşınırken 'Anne' diye seslenmişti.
Ayda bebeğin enkazdan çıkarıldıktan sonra "anne" diye seslendiği görüntüler Türkiye'yi ağlatıyor. Ayda'nın annesi Fidan Gezgin'in ne yazık ki cansız bedenine ulaşıldı. pic.twitter.com/nq5Z20CCbL
— Aykırı (@aykiricomtr) November 3, 2020