Anasayfa
  • Gündem
  • Spor
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Medya
  • Teknoloji
  • Kültür-Sanat
  • Sağlık Yaşam Eğitim
  • Ara
  1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. Togg'un Fransa'daki isim hakkını satın alan bir Türk, ürettiği tekstil ürünlerini sosyal medyada paylaştı
Teknoloji
Yayınlanma: 23 Mart 2023 - 21:02

Togg'un Fransa'daki isim hakkını satın alan bir Türk, ürettiği tekstil ürünlerini sosyal medyada paylaştı

Togg'un Fransa'daki isim hakkını satın alan bir Türk, aracın resmi satış sürecinin yaklaşmasıyla birlikte kolları sıvadı. Seri üretime geçip, ürettiği tekstil ürünlerini sosyal medyada sergiliyor.

Teknoloji
23 Mart 2023 - 21:02
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Togg'un Fransa'daki isim hakkını satın alan bir Türk, ürettiği tekstil ürünlerini sosyal medyada paylaştı
Türkiye’nin ilk yerli elektrikli otomobilini yollara çıkarmaya hazırlanan Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (Togg), adıyla ilgili sorunlar yaşamaya devam ediyor. Geçtiğimiz yıl “togg.com” alan adını alamayan girişim, bu kez bir marka tescili davasıyla gündeme geldi.

Web Tekno ve Log'un haberine göre Togg, bir Türk tarafından Fransa’da kurulan aynı adlı tekstil markası nedeniyle Fransa'da tescil sorunuyla karşı karşıya kalmış durumda.

Resmi belgelere göz attığımızda, Muhittin Şahin’in TOGG markasını Fransa’da 30 Aralık 2019’da tescil ettiğini görüyoruz. Hatırlayalım: Yerli otomobil Togg, 27 Aralık 2019’da tanıtılmıştı.

Muhittin Şahin’in bu tescil tarihinde ‘tesadüfi’ bir şey olup olmadığı hakkında bir şey söylemek şu aşamada oldukça zor. Söz konusu marka tescilinin son geçerlilik tarihi ise 30 Aralık 2029 olarak gösteriliyor.

Henüz geçtiğimiz günlerde basını takip ettiyseniz, Adriana Lima’nın üzerinde ‘TOGG’ yazılı kıyafetler ile sokaklarda dolaştığı fotoğrafları görmüşsünüzdür. İşte bu TOGG, o Fransa merkezli TOGG. 

TOGG’un alışveriş yapılabilen internet sitesinin alan adı “toggstore.fr” ise 18 Ekim 2022’de alınıyor. Bu bilgiler, who.is üzerinde herkese açık bir şekilde gösteriliyor.

"Togg, TOGG YÜZÜNDEN FRANSA'DA MARKAYI TESCİL EDEMİYOR"

Togg, tüm dünyada marka tescilini almayı başarmış olsa da Fransa'da, 3, 18 ve 25. maddelerinin tescilli olması nedeniyle bu kategoriler özelinde tescil alamıyor. Mahkeme, Togg’un itirazını da kabul etmiyor ve gurbetçi ile anlaşma yoluna işaret ediyor.

Togg yöneticileri, Muhittin Şahin ile irtibata geçmeye karar verdiği aktarılsa da durumun akıbeti bilinmiyor. Öte yandan Muhittin Şahin, Togg yetkililerinden yalnızca TOGG markalı tekstil ve aksesuarları kendi üretip satmak istiyor.

TOGG'DAN AÇIKLAMA

Togg, bazı yayın kuruluşlarının Fransa ile birlikte Avrupa Birliği'nde de marka tescili alamadığı iddialarına yönelik açıklamada bulundu. Togg, AB'de marka tescili aldığını ancak Fransa'daki davanın henüz devam ettiğini açıkladı. Şirketin yaptığı açıklama şu şekildeydi:

“Kısa süre önce sosyal medyada bazı hesaplarda, daha sonra ulusal çapta yayın yapan bazı gazetelerin web sitelerinde “Togg’un adı da Fransa’dan” “Togg Fransız patentli çıktı” gibi başlıklarla Togg markasının Avrupa’da tescilli olmadığına dair bazı iddialar yer aldı. Bu iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Togg, AB Marka Ofisi tarafından 15 Aralık 2021 tarihinde yayınlanan onay sertifikasıyla, eksiksiz tüm ürün gruplarını içeren toplam 45 sınıfta tescil edilmiştir.

Avrupa Birliği’nde tüm ürün grupları için Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret A.Ş. adına tescil edilen markanın tüm ürün gruplarındaki kullanım hakkı şirketimize aittir. Togg’un dünyaya tanıtıldığı 27 Aralık 2019 tarihinden birkaç gün sonra 30 Aralık 2019 tarihinde 03, 18 ve 25. Sınıflarda kötü niyetle alınmaya tescil edilmeye çalışıldığı açık olan Fransa’daki marka, Togg’un AB’nin tamamında ve tüm sınıflarda tescil edilmesiyle kötü niyetli hale gelmiştir. Markanın sahibi olduğunu iddia edilen kişiyle herhangi bir pazarlık yürütülmemektedir, Fransa’da mahkeme süreci devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Togg'un Fransa'daki isim hakkını satın alan bir Türk ise kendi ürettiği tekstil ürünlerinin seri üretimine başladı. Togg yazılı tişörtlerin üretim aşamasını ise sosyal medyada yayınladı.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Sosyal medyada yeni dönem: Yaş sınırlamasıyla ilgili detaylar ortaya çıktı!
Sosyal medyada yeni dönem: Yaş sınırlamasıyla ilgili detaylar ortaya çıktı!
Whatsapp'a 5 yeni özellik geliyor!
Whatsapp'a 5 yeni özellik geliyor!
SpaceX'ten ilk özel uzay yürüyüşünde, yeni ve riskli teknoloji denemesi!
SpaceX'ten ilk özel uzay yürüyüşünde, yeni ve riskli teknoloji denemesi!
Instagram'a erişim engeli... Mahkeme kararı olmadan BTK süreyi uzatabilir!
Instagram'a erişim engeli... Mahkeme kararı olmadan BTK süreyi uzatabilir!
Son Haberler
Özgür Özel'den 'CHP'ye dönüş olacak mı' sorusuna yanıt
Özgür Özel'den 'CHP'ye dönüş olacak mı' sorusuna yanıt
Bir devrin sonu! Messi veda etti...
Bir devrin sonu! Messi veda etti...
ABD Başkanı Donald Trump: İran'ı tokatlayacağız
ABD Başkanı Donald Trump: İran'ı tokatlayacağız
Ehliyet sınavları değişiyor: Aday artık akan trafiğe çıkacak
Ehliyet sınavları değişiyor: Aday artık akan trafiğe çıkacak
Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığına çağrıldı
Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığına çağrıldı
"İçerisinde eşya var" denilen araçtan tam 60 kaçak çıktı
"İçerisinde eşya var" denilen araçtan tam 60 kaçak çıktı

Ana Sayfa
Gündem
Spor
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Medya
Teknoloji
Kültür-Sanat
Sağlık
Yaşam
Eğitim
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Medya
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.