Anasayfa
  • Gündem
  • Spor
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Medya
  • Teknoloji
  • Kültür-Sanat
  • Sağlık Yaşam Eğitim
  • Ara
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. SMA'dan hayatını kaybeden Mustafa'nın annesi tutuklandı: 25 milyon TL'yi kişisel harcamalarına kullanmışlar
Gündem
Yayınlanma: 12 Haziran 2023 - 14:47

SMA'dan hayatını kaybeden Mustafa'nın annesi tutuklandı: 25 milyon TL'yi kişisel harcamalarına kullanmışlar

Antalya'da 2022 yılında SMA Tip-1 hastası Mustafa Yağız G.'nin ölümünden sonra yasal olmayan yollardan toplanan yardım paralarını şahsi hesaplara yatıran anne Didem Ayşe G. tutuklandı.

Gündem
12 Haziran 2023 - 14:47
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
SMA'dan hayatını kaybeden Mustafa'nın annesi tutuklandı: 25 milyon TL'yi kişisel harcamalarına kullanmışlar
Antalya'nın Aksu ilçesinde yaşanan olayda Didem Ayşe ve Gökhan G. çiftinin dördüncü çocukları Mustafa'nın sağlık sorunu ortaya çıktı. Beş ay sonra çocuklarının durumunda şüphelenen çift, hastaneye başvurdu. Özel bir hastanede yapılan tetkikler sonucunda 9 aylık Mustafa'ya Spinal Musküler Atrofi (SMA) Tip-1 teşhisi konuldu. Aile, çocuklarının tedavisi için çeşitli girişimlerde bulundu. Ancak bu süreçte baba Gökhan G., "tehdit" ve "hakaret" suçlarından tutuklandı.

Annesi Didem ise dört çocuğuyla tek başına kalan Mustafa için işinden ayrıldı. Aile, Mustafa Yağız G.'nin yurt dışında tedavi edilebilmesi için gereken 33 milyon TL'nin toplanabilmesi amacıyla Antalya Valiliği'ne başvurarak bir yardım kampanyası başlattı. Valilik hesabında 26 milyon TL toplandı. Ancak aile, yasal izin olmadan bir başka yardım kampanyası daha başlattı. Yardımseverlerin gönderdiği 167 bin dolar şahsi hesaplara aktarıldı.

Gönüllülerin bu durumu fark etmesi üzerine toplanan paranın valilik hesabına aktarılması istendi ve kampanya durduruldu. Bu sırada Almanya'da yaşayan bir iş insanı, eksik kalan 7 milyon TL'yi vereceğini belirtti. Ancak iş insanı, yardımın valilik hesabına aktarılmasını talep ettiğinde para aktarılamadı ve iş insanı yardımdan vazgeçti. Ne yazık ki, Mustafa Yağız G. 21 Haziran'da hayatını kaybetti.

Bu iddiaların ardından savcılık tarafından ifadesi alınan Didem G., yasa dışı toplanan paranın evlerinde çıkan yangında kül olduğunu iddia etti. Daha sonra bir televizyon programına katılan Didem G., savcılara yalan ifade verdiğini, paranın kendisi tarafından çekildiğini ve kocasının bir arkadaşına verildiğini, paralarla lüks araçlar alınıp, oto galeri ve oto yıkama iş yerlerinin açıldığını anlattı. Polis, 9 Aralık 2022'de Didem G.'yi canlı yayında gözaltına alarak sorgulamak üzere Antalya'ya getirdi.

SMA hastası olan ve yardım toplama sürecinde hayatını kaybeden Mustafa Yağız G.'nin tedavisi amacıyla ailesi tarafından valilik izni olmadan değişik bankalarda hesaplar açılarak başlatılan yardım kampanyası ve

bu paraların amacı doğrultusunda kullanılmadığı iddiaları üzerine Antalya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında anne Didem Ayşe G. tutuklandı ve cezaevinde olan baba Gökhan G. hakkında da yasal işlem yapıldı.

Ayrıca, toplanan yardım paralarını kullandığı belirlenen 10 şüpheliden 8'i için 'Beyaz Kelebek' adı verilen bir operasyon başlatıldı. Operasyon kapsamında 8 şüpheli tamamıyla yakalanırken, yapılan ev ve iş yeri aramalarında bin dolar, çeşitli senetler, olayla ilgili belgeler, dijital materyaller, cep telefonları ve sim kartlarının yanı sıra suçtan elde edildiği değerlendirilen yaklaşık 25 milyon lira değerinde 17 araç, 2 arsa ve 1 daireye el konuldu. Gözaltına alınan 8 şüpheli, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecek. Bu olaya ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında cezaevinde bulunan diğer 2 şüpheli hakkında da işlem yapıldı.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
Zeyno Kaynak
3 yıl önce

Aylar önce yayında tutuklanan Didem'in kararı yeni mi alındı? Ayrıca operasyonda el konulan paralar, arabalar vs nereye gitti? Bir başka SMA Hastası çocuğun hesabına aktarılması.

Cevapla
Beğen (0)
Beğenme (0)
İlginizi Çekebilir
Bolu'daki yangın faciasında kritik karar: Soruşturma izni ikinci kez kaldırıldı
Bolu'daki yangın faciasında kritik karar: Soruşturma izni ikinci kez kaldırıldı
Ahbap soruşturması: Oğuzhan Uğur'un savcılıktaki ifadesi ortaya çıktı
Ahbap soruşturması: Oğuzhan Uğur'un savcılıktaki ifadesi ortaya çıktı
Özgür Özel'den Yeni Parti hamlesi!
Özgür Özel'den Yeni Parti hamlesi!
ABD, İran'da inşaat halindeki nükleer santrali vurdu
ABD, İran'da inşaat halindeki nükleer santrali vurdu
Son Haberler
Galatasaray'dan ser açıklama!
Galatasaray'dan ser açıklama! "Suç duyurusunda bulunacağız"
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile Kemal Kılıçdaroğlu yarın görüşecek
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile Kemal Kılıçdaroğlu yarın görüşecek
Bolu'daki yangın faciasında kritik karar: Soruşturma izni ikinci kez kaldırıldı
Bolu'daki yangın faciasında kritik karar: Soruşturma izni ikinci kez...
Ahbap soruşturması: Oğuzhan Uğur'un savcılıktaki ifadesi ortaya çıktı
Ahbap soruşturması: Oğuzhan Uğur'un savcılıktaki ifadesi ortaya...
Özgür Özel'den Yeni Parti hamlesi!
Özgür Özel'den Yeni Parti hamlesi!
Biri yabancı uyruklu 3 çocuk bellerinden çıkardıkları silahla tehlike saçtı
Biri yabancı uyruklu 3 çocuk bellerinden çıkardıkları silahla tehlike saçtı

Ana Sayfa
Gündem
Spor
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Medya
Teknoloji
Kültür-Sanat
Sağlık
Yaşam
Eğitim
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Medya
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.