Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş'in, Ankara'da sokak ortasında katledilmesi gündemdeki sıcaklığını koruyor. Ateş'in öldürülmesi olayına karışan 2'si özel harekat polisi toplam 13 kişi tutuklandı.
Konuyla ilgil soruşturma devam ederken, Ateş'in memleketi Bursa'da sıcak gelişmeler yaşanıyor.
Ateş'in vefatının 7.günü için okutulan Mevlüt sonrası, yüzlerce kişi, sloganlar atarak kabristana yürüdü.
Sinan Ateş'in mezarının bulunduğu noktada toplanan yüzlerce kişilik kalabalık, bozkurt işaretleri yaparak, tekbirler getirdi.
Polisin güvenlik önlemleri aldığı toplanma sırasında savalatlar getirilirken sık sık intikam sloganları atılması dikkat çekti.
"Kana kan, dişe diş intikam intikam" diye bağıran yüzlerce kişi daha sonrasında olaysız bir şekilde dağıldı.
BABA EVİNDE TAZİYELER KABUL EDİLİYOR
Sinan Ateş'in katledilmesine ilişkin soruşturma devam ederken, Ateş'in baba evindeki yas sürüyor. Ateş ve ailesi taziyeleri kapı önünde ve evlerinde kabul etmeye devam ediyor.
Görüntüleri paylaşan Recep Canpolat, bir önceki mesajında, "Merhum Sinan Ateş’in mevlidi, Bursa Emir Sultan camiinde okunuyor. Türkiye’nin her bölgesinden binlerce insan, Sinan Ateş’i rahmet ve dua ile anıyor…İNTİKAM DEĞİL, ADALET İSTİYORUZ…." ifadelerini kullandı.
Binler, Sinan Ateş’in makamına yürüdü… pic.twitter.com/Xooowc55SM
— Recep Canpolat (@RecepCanpolat71) January 7, 2023