Anasayfa
  • Gündem
  • Spor
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Medya
  • Teknoloji
  • Kültür-Sanat
  • Sağlık Yaşam Eğitim
  • Ara
  1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Sağlık Bakanı İngiliz ve Rus mevkidaşlarıyla görüştü
Sağlık
Yayınlanma: 23 Nisan 2020 - 10:49

Sağlık Bakanı İngiliz ve Rus mevkidaşlarıyla görüştü

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock ve Rusya Sağlık Bakanı Mikhail Murashko ile görüştü. Görüşmelerde koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında işbirliği konusu ele alındı.

Sağlık
23 Nisan 2020 - 10:49
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Sağlık Bakanı İngiliz ve Rus mevkidaşlarıyla görüştü
Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock ve Rusya Sağlık Bakanı Dr. Mikhail Murashko ile ayrı ayrı görüştü. Görüşmelerde Covid-19 salgınıyla mücadelede işbirliği imkanları ele alındı. Ülkeler arası bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunuldu. Her iki ülkenin bakanı da Türkiye’den tedarik edilen tıbbi malzemeler için Bakan Koca’ya teşekkür etti.
 
Bakan Koca, İngiliz bakanla telefonda, rus bakanla ise video konferans yöntemiyle görüştü. İngiliz Sağlık Bakanı Hancock, bu zor süreçte İngiltere’nin en çok ihtiyaç duyduğu koruyucu malzemeleri gönderen Türk hükümetine şükranlarını iletti. “İngiltere’ye çok önemli bir yardımda bulundunuz, Türkiye bu süreçte en büyük tedarikçimiz oldu” diyen Hancock, bundan sonraki süreçte de yakın işbirliğini sürdürmek istediklerini ifade etti. Rusya Federasyonu Sağlık Bakanı Mikhail Murashko da Türkiye’den satın alınan tıbbi malzemeler için teşekkürlerini iletti.
 
Tüm dünyanın bu olağanüstü dönemde yakın işbirliği ve yardımlaşma içinde bulunması gerektiğini vurgulayan Bakan Koca, Türkiye’deki tedavi süreçleriyle ilgili mevkidaşlarına detaylı bilgi aktardı. Hastalık belirtisi gösteren tüm vatandaşları vakit kaybetmeden sağlık kuruluşlarına başvurmaya davet ettiklerini belirten Koca, erken dönemde başlanan tedavi ile başarılı sonuçlar aldıklarını söyledi. Görüşmelerde, hem İngiliz hem de Rus bilim insanları ile Koronavirüs Bilim Kurulu arasında bilgi ve tecrübe paylaşımı yapılması konusunda mutabakata varıldı.
 
Türkiye bugüne kadar aralarında Almanya, Bosna Hersek, Kosova, İngiltere, İran, Çin, KKTC, Filistin, İspanya, İtalya, Somali, Sırbistan, Tunus gibi ülkelerin bulunduğu toplam 53 ülkeye tıbbi malzeme desteğinde bulundu.
 
# fahrettin koca# sağlık bakanlığı# haber# ingiliz# rus# sağlık bakanı koca
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Aile Hekimliğinde bilmeniz gereken değişiklikler: Bu hafta yürürlüğe girdi
Aile Hekimliğinde bilmeniz gereken değişiklikler: Bu hafta yürürlüğe girdi
Genç hemşire domuz gribinden hayatını kaybetti!
Genç hemşire domuz gribinden hayatını kaybetti!
Domuz eti tespit edilen Catering şirketinden açıklama:
Domuz eti tespit edilen Catering şirketinden açıklama: "Vatanını ve bayrağını seven bir şirketiz"
Sağlık Bakanı uyardı: Puff konusunda dikkat edin
Sağlık Bakanı uyardı: Puff konusunda dikkat edin
Son Haberler
Acun Ilıcalı mahkemede aylık gelirini açıkladı
Acun Ilıcalı mahkemede aylık gelirini açıkladı
Naci Görür uyardı: 'Yediye kadar deprem üretebilir'
Naci Görür uyardı: 'Yediye kadar deprem üretebilir'
Büyük tepki çekmişti: Tartışmalı yasa Meclis'ten geçti!
Büyük tepki çekmişti: Tartışmalı yasa Meclis'ten geçti!
Ülke genelinde tüm hayvan pazarları kapatıldı
Ülke genelinde tüm hayvan pazarları kapatıldı
İzmir'de benzin dökerek yangına sebebiyet veren kişi gözaltına alındı
İzmir'de benzin dökerek yangına sebebiyet veren kişi gözaltına alındı
Devlet Erkanı Anıtkabir'de
Devlet Erkanı Anıtkabir'de

Ana Sayfa
Gündem
Spor
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Medya
Teknoloji
Kültür-Sanat
Sağlık
Yaşam
Eğitim
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Medya
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.