Anasayfa
  • Gündem
  • Spor
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Medya
  • Teknoloji
  • Kültür-Sanat
  • Sağlık Yaşam Eğitim
  • Ara
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Reuters: Birleşik Arap Emirlikleri merkezli şirket MNG Kargo'yu satın almak istiyor!
Ekonomi
Yayınlanma: 09 Eylül 2021 - 14:35

Reuters: Birleşik Arap Emirlikleri merkezli şirket MNG Kargo'yu satın almak istiyor!

BAE ile Ankara arasında normalleşme girişimleri devam ederken Reuters, Dubai merkezli kargo şirketi Aramex'in MNG Kargo'yu satın almak için görüşmeler yürüttüğünü aktardı. MNG Kargo'nun yüzde 30'u hükümete yakın Sancak ailesinde bulunuyor.

Ekonomi
09 Eylül 2021 - 14:35
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Reuters: Birleşik Arap Emirlikleri merkezli şirket MNG Kargo’yu satın almak istiyor!

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile Türkiye'nin normalleşme sürecine girmek için adım atmasının ardından dikkat çeken bir gelişme yaşandı. bae merkezli kargo şirketi Aramex, MNG Kargo’yu satın almak için görüşmeler yürütüyor. MNG Kargo'nun yüzde 30 hissesi, AKP'ye yakın sancak ailesinin elinde bulunuyor.

500 MİLYON DOLARA ANLAŞILABİLİR İDDİASI
Reuters'in haberine göre, Abu Dabi’nin kamu yatırımlarını yöneten ADQ’nun hissedar olduğu Aramex yürüttüğü satın alma görüşmelerine ilişkin bilgi sahibi kaynaklar, müzakerelerin ileri seviyede olduğunu belirtirken, kaynaklardan biri olası anlaşmanın büyüklüğünün 500 milyon dolar seviyesine kadar çıkabileceğini söyledi.

Türkiye ve birleşik arap emirlikleri (BAE) aralarındaki siyasi görüş farklılıkları halen çok derin olsa da Orta Doğu boyunca uzanan ideolojik anlaşmazlığı çözmeye çalışmak yerine ekonomik bağlarını güçlendirmeye ve aradaki gerilimi azaltmaya odaklanmak adına görüşmeler yürütüyordu.

"GÖRÜŞMELER İLERİ AŞAMADA"
Konuya yakın bir kaynak görüşmelerin ileri aşamada olduğunu söylerken bir diğer kaynak MNG Kargo’nun Aramex ile “due diligence” (detaylı inceleme) aşamasında olduğunu ifade etti. Aramex ve mng kargo konu ile ilgili sorulara cevap vermedi.

Geçen sene yüzde 22.25’i ADQ tarafından satın alınan Aramex bu hafta corona virüsü salgını sonrasında ulaşım ve lojistik sektöründeki büyümeyi yakalamak için temel iş kolunda bölünmeye gittiğini açıklamıştı.

Yeniden yapılanma sonrasında şirket yeni bir bölgesel yapı oluşturmuş ve uluslararası büyüme, birleşme ve satın alma planlarını yönetmesi için stratejilerden sorumlu bir üst yönetici atamıştı.

HİSSELERİN YÜZDE 30'U AKP'YE YAKIN SANCAK AİLESİNDE
2003’te kurulan MNG Kargo’nun ise 850’den fazla şubesi ve 11,000’den fazla çalışanı bulunuyor. Girişim sermayesi şirketi Turkven ve Sancak ailesi 2017 yılında MNG Kargo’yu satın almıştı.

MNG Kargo’da Turkven’in yüzde 70, Sancak Group’un yüzde 30 hissesi bulunuyor. Haziran ayında Bloomberg’de çıkan bir haberde, MNG Kargo’nun satışı sürecinin başladığı öne sürülmüştü.

Cumhurbaşkanı Tayyip erdoğan ve BAE Ulusal Güvenlik Danışmanı Sheikh Tahnoun bin Zayed al-Nahyan geçen hafta ekonomik işbirliği ve BAE’nin Türkiye’deki yatırımlarını görüşmek üzere bir görüşme gerçekleştirmişlerdi.

YATIRIM FIRSATLARINI DEĞERLENDİRİYORLAR
Tahnoun’un yönetim kurulu başkanı olduğu International Holding geçen ay Reuters’a yaptığı açıklamada, Türkiye’de sağlık, sanayi ve gıda işleme gibi sektörlerde yatırım fırsatlarını değerlendirdiklerini söylemişti.

Ulaşım, sağlık ve enerji sektörlerindeki ticaret ve yatırım olanaklarını işaret eden bir BAE yetkilisi de Reuters’a yaptığı açıklamada “BAE iki ülke arasındaki bağları güçlendirmenin yollarını aramakla ilgileniyor” demişti.

# mng kargo# bae# dubai# sancak# erdoğan# birleşik arap emirlikleri
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Akaryakıta bu gece bir zam daha geliyor
Akaryakıta bu gece bir zam daha geliyor
Milyonlarca emeklinin beklediği haber geldi!
Milyonlarca emeklinin beklediği haber geldi!
Akaryakıta Cumhuriyet tarihinin en büyük zammı geliyor
Akaryakıta Cumhuriyet tarihinin en büyük zammı geliyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Karadeniz'de doğalgaz keşfedildi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Karadeniz'de doğalgaz keşfedildi!
Son Haberler
Fenerbahçe'de sürpriz ayrılık! İstifa etti
Fenerbahçe'de sürpriz ayrılık! İstifa etti
Ahmet Türk'ten dikkat çeken kayyum çıkışı
Ahmet Türk'ten dikkat çeken kayyum çıkışı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: AK Parti, MHP, DEM Parti olarak beraber yürüme karar verdik
Cumhurbaşkanı Erdoğan: AK Parti, MHP, DEM Parti olarak beraber yürüme...
Şırnak Belediyesi'nden Devlet Bahçeli'ye jest!
Şırnak Belediyesi'nden Devlet Bahçeli'ye jest!
Ömer Çelik:
Ömer Çelik: "Tarihi bir konuşma olacak"
Galatasaray - Trabzonspor derbisinin hakemi belli oldu!
Galatasaray - Trabzonspor derbisinin hakemi belli oldu!

Ana Sayfa
Gündem
Spor
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Medya
Teknoloji
Kültür-Sanat
Sağlık
Yaşam
Eğitim
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Medya
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.