Anasayfa
  • Gündem
  • Spor
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Medya
  • Teknoloji
  • Kültür-Sanat
  • Sağlık Yaşam Eğitim
  • Ara
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Mustafa Sarıgül: "İtifak konusunda bizimle görüşmek isteyen tüm partilere kapımız açık."
Gündem
Yayınlanma: 17 Mart 2023 - 21:18
Güncelleme: 17 Mart 2023 - 21:24

Mustafa Sarıgül: "İtifak konusunda bizimle görüşmek isteyen tüm partilere kapımız açık."

Mustafa Sarıgül: "Kendinden son derece emin bir siyasi partiyiz. Bizimle görüşmek isteyen, görüşlerimiz farklı olsa da bütün siyasi partilerle görüşürüz. Bütün siyasi partilere kapılarımız açıktır ama partimizin ilkelerini, prensiplerini, görüş ve düşüncelerini bizimle görüşmek isteyen ittifaklara en iyi şekilde anlatırız."

Gündem
17 Mart 2023 - 21:18
Güncelleme: 17 Mart 2023 - 21:24
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Mustafa Sarıgül:
Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, ittifak konusunda kendileriyle görüşmek isteyen tüm siyasi partilere kapılarının açık olduğunu söyledi. "Sayın Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayıdır. Bütün siyasi partilerle görüşmesini ve destek istemesini de doğal olarak karşılıyorum. Bizim görüşlerimize, katkılarımıza ihtiyaç duyar, bu yönde bir talebi olursa tabii ki Sayın Kılıçdaroğlu ile görüşürüz" dedi. 

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, bugün Edirne’de çeşitli temaslarda bulundu.  Basın mensuplarıyla da bir araya gelen Sarıgül yaptığı açıklamada şunları söyledi: 

“Sayılı günler çabuk geçiyor. Depremin üzerinden 40 gün geçti, ne yazık ki bölgede çadır, gıda sıkıntısı, hijyen ortamının hala sağlanamadığını üzülerek görüyoruz. Bıktık, gerçekten bıktık ve buradan yeter artık diyorum. Bu Ortadoğu kafasının, bu anlayışın bitmesi lazım. Türkiye Değişim Partisi olarak kurulduğumuzdan bu yana tam 3 yıldır, 'Doğal Afetler ve Deprem Bakanlığı kurulmalıdır' diyoruz. Şunu ifade etmek istiyorum artık çok belli oldu ki, İçişleri Bakanlığı’na bağlı Acil Durum ve AFAD Yönetim Başkanlığı’yla bu iş tek başına yürümüyor."

14 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinde tüm siyasi partilere ittifaklar konusunda kapılarının açık olduğunu ifade eden Sarıgül, talep gelmesi halinde Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile de görüşebileceklerini ifade etti.

Sarıgül, "Sayın Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayıdır. Bütün siyasi partilerle görüşmesini ve destek istemesini de doğal olarak karşılıyorum. Bizim görüşlerimize, katkılarımıza ihtiyaç duyar, bu yönde bir talebi olursa tabii ki Sayın Kılıçdaroğlu ile görüşürüz. Bizim, Sayın Kılıçdaroğlu ile görüşmelerimiz her zaman olumlu ve verimli olmuştur. Ülkemizin de yararına olmuştur. Biz, sorun değil; çözümün parçası olan bir siyasi partiyiz. Koltuk peşinde koşmayız ama Türkiye Değişim Partimizin de teşkilatlarını onore edecek, kucaklayacak bir yapı içerisinde çalışmalarımıza devam etmemiz lazım. Türkiye Değişim Partisi’nin beklentileri, halkımızın beklentilerinin ne olduğunu biz biliyoruz. Bu sorumluluk içerisinde mutlaka hareket edeceğiz. Türkiye Değişim Partisi, sorunun parçası değil; çözümün parçası olacak" dedi.

"BÜTÜN SİYASİ PARTİLERE KAPIMIZ AÇIKTIR"

Sarıgül, "Türkiye Değişim Partisi olarak devletimizi yönetmeye talip bir partiyiz. Ülkemizin içeride huzurlu, dışarıda da onurlu olmasını isteyen bir siyasi partiyiz. Kendinden son derece emin bir siyasi partiyiz. Bizimle görüşmek isteyen, görüşlerimiz farklı olsa da bütün siyasi partilerle görüşürüz. Bütün siyasi partilere kapılarımız açıktır ama partimizin ilkelerini, prensiplerini, görüş ve düşüncelerini bizimle görüşmek isteyen ittifaklara en iyi şekilde anlatırız ve herhangi bir konu olursa TDP Meclis Üyesi ve MYK’sı bu konuda kararlarını en iyi şekilde alacaktır" diye konuştu.  

"PARTİ TEŞKİLATLARIMIZ KARAR VERİR"

Kendisinin cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda ise ilk sözün partililerinde olduğunu kaydeden Sarıgül, "Türkiye Değişim Partisi, Mustafa Sarıgül’ün partisi değil; binlerce arkadaşımızın alın teri ve emeğiyle kurulan bir siyasi parti. Mustafa Sarıgül olarak Türkiye’nin en genç milletvekili oldum, başkanlık divanında görev aldım. Uzun yıllar belediye başkanlığı yaptım. Benim nereye gideceğime ben karar veremem, parti teşkilatlarımız karar verir. Ben, bir il, ilçe başkanımın, genel merkez yöneticimin kalbini ve gönlünü almadan hiçbir yere aday olmam söz konusu değil" ifadelerini kullandı.

Kuzey Irak'ta düşen helikopterle ilgili de Sarıgül, şunları dile getirdi:

"Bir kere, bir örgüt helikopteri nereden buldu? Bu helikopter varsa gerçekten son derece durum vahimdir. Bunu çok önemli dereceden değerlendirmemiz lazım. İstihbarat güçlerinin buna çok detaylı bir şekilde bakması lazım ama ben o helikopterin nereden geldiğini biliyorum. O helikopterin nasıl geldiğini tahmin edebiliyorum. Hiçbir siyasi parti genel başkanının söylemeye cesaret edemediği, hiçbir muhalefet partisinin söyleyemeye dair cesaret edemediği bir konuyu Edirne’den bütün ulusumla paylaşmak istiyorum. Kürt ve Türk yurttaşlarım kardeştir, kalleş olan Amerika’dır. Dünyanın neresinde bir savaş varsa, bilesiniz ki, o savaşın arkasında en büyük terör örgütü Amerika’dır. Helikopter Şırnak’tan, Batman’dan, köyden gitmedi. O helikopter nereden gitti oraya?" 

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Çerçeve Yasa, Meclis'ten geçti!
Çerçeve Yasa, Meclis'ten geçti!
Ahbap Derneği yönetimine kayyum atandı
Ahbap Derneği yönetimine kayyum atandı
Mekke Savunma Anlaşması İmzalandı
Mekke Savunma Anlaşması İmzalandı
Deprem Sonrası Taşınma Tercihleri Değişti: Hangi Şehirler Öne Çıkıyor?
Deprem Sonrası Taşınma Tercihleri Değişti: Hangi Şehirler Öne Çıkıyor?
Son Haberler
ABD Başkanı Trump: Ben de İran'dan tazminat talep ediyorum
ABD Başkanı Trump: Ben de İran'dan tazminat talep ediyorum
Çerçeve Yasa, Meclis'ten geçti!
Çerçeve Yasa, Meclis'ten geçti!
Devlet Bahçeli ile Özgür Özel arasında
Devlet Bahçeli ile Özgür Özel arasında "YENİ Parti" diyaloğu
YKS'de değişiklik yapılacak mı: Yusuf Tekin'den açıklama
YKS'de değişiklik yapılacak mı: Yusuf Tekin'den açıklama
IBAN'la para transferinde yeni dönem
IBAN'la para transferinde yeni dönem
Mansur Yavaş: "Bize 'siz kimsiniz ki havaalanı yapıyorsunuz' dendi. Biz orada betonları onarıyoruz."
Mansur Yavaş: "Bize 'siz kimsiniz ki havaalanı yapıyorsunuz' dendi. Biz orada betonları onarıyoruz."

Ana Sayfa
Gündem
Spor
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Medya
Teknoloji
Kültür-Sanat
Sağlık
Yaşam
Eğitim
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Medya
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.