Anasayfa
  • Gündem
  • Spor
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Medya
  • Teknoloji
  • Kültür-Sanat
  • Sağlık Yaşam Eğitim
  • Ara
  1. Haberler
  2. Eğitim
  3. Milli Eğitim'den Nutuk skandalı: Okullarda dağıtılması skandal bir yazıyla engellendi
Eğitim
Yayınlanma: 20 Nisan 2021 - 22:27

Milli Eğitim'den Nutuk skandalı: Okullarda dağıtılması skandal bir yazıyla engellendi

Ülkü Ocakları'nın, Mersin Çamlıyayla'da okullara ücretsiz olarak dağıtmak istediği Nutuk, Milli Eğitim'in skandal bir yazısıyla engellendi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Nutuk'un dağıtılmasını yasakladı. Yasaklama gerekçesi olarak da Nutuk'ta Osmanlı'nın son Padişahı Vahdettin'e yönelik "Soysuzlaşmış, alçak" gibi ifadelere yer verilmesi gösterildi.

Eğitim
20 Nisan 2021 - 22:27
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Milli Eğitim'den Nutuk skandalı: Okullarda dağıtılması skandal bir yazıyla engellendi
Mersin'de Çamlıyayla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Çamlıyayla Ülkü Ocakları’nın okullarda dağıtmak istediği Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün eseri nutuk dağıtımına skandal ifadelerle onay vermemesi gündeme oturdu.

Çamlıyayla İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Bakkal, “Mavi Çatı Yayınlarına ait ‘Mustafa Kemal Atatürk Gençler İçin Nutuk” adlı kitap için izin isteğine, “Osmanlı Padişahı Vahdettin’e yönelik ‘soysuzlaşmış, alçak’ ve dönemin Osmanlı Hükümeti’ne yönelik ‘aciz, haysiyetsiz ve korkak’ ifadeleri kullanıldığı… ‘Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün elinde sigara gösterilerek’ öğrencilere olumsuz örnek teşkil edecek öğelere yer verildiği” gerekçesiyle ret verildiğini kaydetti.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Ulusal Kurtuluş Mücadelesini anlattığı kitabın dağıtımının engellenmesi TBMM gündemine de taşındı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi veren CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Bakan Selçuk’a “Nutuk’ta geçen Mustafa Kemal Atatürk’ün sözlerine gerekçe göstererek dağıtımına izin vermeyen Çamlıyayla İlçe Milli Eğitim Müdürü görevden alınacak mıdır? Alınmayacaksa gerekçeleri nelerdir?” diye sordu.

Nutuk’un öğrencilere dağıtılmasını yasaklayan kararı eleştiren CHP’li Başarır, “Ülkemizin kurtarıcısı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün eseri olan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a ilk çıkışıyla başlayan ve zaferle sonuçlanan Kurtuluş Savaşı Destanımızın anlatıldığı böylesine önemli bir eserin öğrencilere dağıtılmasında sakınca gören zihniyeti anlamak mümkün değil. Bu zihniyeti taşıyan hangi il, ilçe milli eğitim müdürleri varsa görevden el çektirilmelidir. Bu öyle bir zihniyet ki tarikat liderlerinin sapkın düşüncelerinin anlatıldığı kitapların okullarda dağıtılmasında sakınca görmüyor ancak tüm dünyanın övgüyle bahsettiği, vatanımızın kurtarıcısı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ait ‘NUTUK’ eserinin dağıtılmasına izin vermiyor” dedi.



Eğitim İş Genel Başkanı Orhan Yıldırım da Milli Eğitim Müdürü Bakkal’a çok sert tepki gösterdi. Yıldırım, “Hadsiz densiz boş teneke! Olup hak etmediğiniz koltuğa torpille oturunca bu oluyor. Kim mi? Mersin Çamlıyayla İlçe Milli Eğitim Müdürü! O makamı derhal boşalt!” ifadelerini paylaştı.
# nutuk# nutuk yasaklanması# nutuk dağıtımı# mersin nutuk# ülkü ocakları nutuk
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
YÖK duyurdu! 16 yeni bölüm açılacak
YÖK duyurdu! 16 yeni bölüm açılacak
YKS'de hata iddiası: İki soru iptal edilebilir
YKS'de hata iddiası: İki soru iptal edilebilir
Şanlıurfa ve Gaziantep'te eğitime ara
Şanlıurfa ve Gaziantep'te eğitime ara
Türkiye'de Eğitim: Tedbir, Suç, Cinayet
Türkiye'de Eğitim: Tedbir, Suç, Cinayet
Son Haberler
Kanun teklifleri verildi: 6 meslek grubuna yeşil pasaport gündemde
Kanun teklifleri verildi: 6 meslek grubuna yeşil pasaport gündemde
Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümünde yeni deliller
Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümünde yeni deliller
Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ndeki muhtemel rakipleri belli oldu!
Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ndeki muhtemel rakipleri belli oldu!
CHP'de 8 il başkanı daha görevden alındı
CHP'de 8 il başkanı daha görevden alındı
Haluk Levent tutuklandı
Haluk Levent tutuklandı
Hüsnü Bayramoğlu'nun cenaze törenine binlerce kişi katıldı, pandemi kuralları unutuldu!
Hüsnü Bayramoğlu'nun cenaze törenine binlerce kişi katıldı, pandemi kuralları unutuldu!

Ana Sayfa
Gündem
Spor
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Medya
Teknoloji
Kültür-Sanat
Sağlık
Yaşam
Eğitim
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Medya
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.