Anasayfa
  • Gündem
  • Spor
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Medya
  • Teknoloji
  • Kültür-Sanat
  • Sağlık Yaşam Eğitim
  • Ara
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Melih Gökçek, Savcılığa FETÖ'den ifade verdi: "FETÖ'cülükle suçlanacak olan son iki kişiden biriyim"
Gündem
Yayınlanma: 24 Eylül 2021 - 22:10

Melih Gökçek, Savcılığa FETÖ'den ifade verdi: "FETÖ'cülükle suçlanacak olan son iki kişiden biriyim"

Türkiye'de bir ilk yaşandı. Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara Büyükşehir Belediyesinin suç duyurusu üzerine Savcılığa FETÖ'den ifade verdi. Gökçek, "FETÖ'cülükle suçlanacak olan son iki kişiden biriyim. Birincisi Sayın Cumhurbaşkanım, ikincisi de ben. Ellerinde imkan olsa beni bir kaşık suda boğarlar" dedi.

Gündem
24 Eylül 2021 - 22:10
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Melih Gökçek, Savcılığa FETÖ'den ifade verdi:

Ankara Büyükşehir Belediyesinin FETÖ'ye imar konusunda rant sağladığı yönündeki suç duyurusu üzerine Melih Gökçek, savcıya ifade verdi. ankara Adliyesindeki ifadesinin ardından açıklama yapan Gökçek, "Türkiye'de özellikle FETÖ'cülükle suçlanacak olan son iki kişiden biriyim. Birincisi Sayın Cumhurbaşkanım, ikincisi de ben. Ellerinde imkan olsa beni bir kaşık suda boğarlar" dedi. Gökçek, ifadesinin yaklaşık iki saat sürdüğünü söyledi. 

Gökçek, "Türkiye'de özellikle FETÖ'cülükle suçlanacak olan son iki kişiden biriyim. Birincisi Sayın Cumhurbaşkanım, ikincisi de ben. Ellerinde imkan olsa beni bir kaşık suda boğarlar. Bütün mesele 17/25 Aralık öncesine götürebilir miyiz, götüremez miyiz? Bunun gayreti, yaptıkları iş bu. Suç uydurmuşlar, yalan iftira ama hepsine cevap verdim." diye konuştu.

Soruşturma dosyasına karşı delilerini sunduğunu belirten Gökçek, FETÖ'den yargılanması gereken birisi varsa onun da Mansur Yavaş olduğunu iddia etti.

Yerel seçimlerde rakibi Yavaş ile FETÖ'nün kapatılan televizyon kanalına çıktıklarını ancak kendisinin yayından alındığını anlatan Gökçek, bir gazetede "FETÖ'cülerin adayı Mansur Yavaş" başlığıyla haber yayımlandığını ileri sürdü. FETÖ konusunda Yavaş ile televizyonda tartışmaya hazır olduğunu dile getiren Gökçek, kendisinin de Yavaş hakkında suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

Belediye Başkanlığı döneminde FETÖ'ye rant sağladığına yönelik iddialara ilişkin Ankara Büyükşehir Belediyesinin bugüne kadar herhangi bir işlem yapmadığına dikkati çeken Gökçek, şöyle devam etti:

"Mesela ben FETÖ'cülerden birine rant verdiysem, o rantı hemen düzeltmesi lazım ama böyle bir şey yok. Önümüzdeki hafta Mansur Yavaş hakkında suç duyurusu yapacağım, özellikle atmış olduğu iftiralara karşı. İki saat ifade verdim, bütün iddialara cevap verdik. Soruşturmanın gizliliği nedeniyle şimdi neler söylediğim konusunda detayına girmek istemiyorum. Yoksa gazetecilere verilmek üzere baya belge getirmiştim."

Gazetecilerin sorusu üzerine Gökçek, hakkındaki suç duyurularından 4'ünün Ankara Büyükşehir Belediyesi, diğer suç duyurularının ise CHP'li bazı isimler tarafından yapıldığını, söz konusu dosyaların FETÖ kapsamında olduğunu söyledi.

Hakkında suç duyurusunda bulunanlar arasında Yavaş'ın da bulunduğunu kaydeden Gökçek, "117 dosya var, bunlar içinde FETÖ'cü olarak adlandırılan adam sayısı 3. Hani 117 FETÖ'cü vardı, hani ben bunlara rant temin etmiştim? Bu soruşturmaların sonucu çıksın, adalet yerini bulsun, ondan sonra hesap verme ona dönecek. İşin özetini söylüyorum, 'Acaba melih gökçek hakkında suç duyurusunda bulunur da 17/25 Aralık öncesine Sayın Tayyip Erdoğan'a işi sarkıtabilir miyiz' olayın altında yatan asıl amaç bu. Aslında bu bir FETÖ organizasyonudur" değerlendirmesinde bulundu.
 

# melih gökçek# ankara# abb# fetö
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
İzmir'de benzin dökerek yangına sebebiyet veren kişi gözaltına alındı
İzmir'de benzin dökerek yangına sebebiyet veren kişi gözaltına alındı
Selahattin Demirtaş hakkındaki gerekçeli karar açıklandı!
Selahattin Demirtaş hakkındaki gerekçeli karar açıklandı!
Mattia Ahmet Minguzzi'nin ailesini tehdit davasında yeni gelişme!
Mattia Ahmet Minguzzi'nin ailesini tehdit davasında yeni gelişme!
Özgür Özel'den 'butlan' açıklaması
Özgür Özel'den 'butlan' açıklaması
Son Haberler
Acun Ilıcalı mahkemede aylık gelirini açıkladı
Acun Ilıcalı mahkemede aylık gelirini açıkladı
Naci Görür uyardı: 'Yediye kadar deprem üretebilir'
Naci Görür uyardı: 'Yediye kadar deprem üretebilir'
Büyük tepki çekmişti: Tartışmalı yasa Meclis'ten geçti!
Büyük tepki çekmişti: Tartışmalı yasa Meclis'ten geçti!
Ülke genelinde tüm hayvan pazarları kapatıldı
Ülke genelinde tüm hayvan pazarları kapatıldı
İzmir'de benzin dökerek yangına sebebiyet veren kişi gözaltına alındı
İzmir'de benzin dökerek yangına sebebiyet veren kişi gözaltına alındı
AKP milletvekili Oğuzhan Kaya: Erdoğan 2023'te seçilemezse hep beraber kül oluruz
AKP milletvekili Oğuzhan Kaya: Erdoğan 2023'te seçilemezse hep beraber kül oluruz

Ana Sayfa
Gündem
Spor
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Medya
Teknoloji
Kültür-Sanat
Sağlık
Yaşam
Eğitim
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Medya
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.