Anasayfa
  • Gündem
  • Spor
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Medya
  • Teknoloji
  • Kültür-Sanat
  • Sağlık Yaşam Eğitim
  • Ara
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Mansur Yavaş açıkladı: Kısıtlamadan muaf olanlara bayramda toplu taşımalar ücretsiz
Gündem
Yayınlanma: 12 Mayıs 2021 - 19:10

Mansur Yavaş açıkladı: Kısıtlamadan muaf olanlara bayramda toplu taşımalar ücretsiz

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olan vatandaşların Ramazan Bayramı’nda EGO bünyesindeki toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanabileceğini bildirdi.

Gündem
12 Mayıs 2021 - 19:10
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Mansur Yavaş açıkladı: Kısıtlamadan muaf olanlara bayramda toplu taşımalar ücretsiz
Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olan vatandaşların Ramazan Bayramı'nda EGO bünyesindeki toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanabileceğini duyurdu.

ABB Başkanı Yavaş, Ramazan Bayramı mesajı yayımladı. Yavaş, mesajında, ramazan ayının ardından bayrama erişmenin büyük mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Bayramın dünya ve Türkiye'ye mutluluk, sağlık ve hiç tükenmeyen yaşama sevinci getirmesini temenni eden Yavaş, mesajında, dayanışmanın öne çıktığı ramazan ayı boyunca hayata geçirdikleri destek kampanyaları hakkında bilgi verdi.

"İFTAR VER’ DIŞINDAKİ TÜM KAMPANYALARIMIZ DEVAM EDECEK"

Pandemi nedeniyle alınan tam kapanma kararı sonrası, ankara büyükşehir belediyesi olarak teyakkuza geçtiklerini ifade eden Yavaş, şunları ifade etti:

"Kapanan esnaf temsilcileri ve ihtiyaç sahibi ailelerimize 100 milyon TL’lik destek paketi açıklanmış, gerek nakdi gerekse gıda desteği süreç boyunca devam etmiştir. Bu yıl yeniden başladığımız "6 Milyon Tek Yürek" kampanyamıza ramazan ayı boyunca hayırsever vatandaşlarımız tarafından 25 milyon TL’ye yakın bir destekte bulunulmuştur. Dayanışma kervanımıza katılan ve kampanyamıza destek veren tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. "İftar Ver" dışındaki tüm kampanyalarımız devam edecek, Ankara dayanışma ile iyiliği yaymayı sürdürecektir.

Bir yandan bu destekler sürerken bir yandan da Zabıta ekiplerimiz bayram öncesinde kent genelinde gıda denetimlerinde bulunmuş, Sağlık ekiplerimiz ise halk ekmek şubelerinden toplu taşıma araçlarına kadar birçok bölgede yoğun dezenfeksiyon çalışmaları gerçekleştirmiştir. Şehitliklerimiz başta olmak üzere ortak alanlar ile tüm merkez ve ilçe mezarlıklarında bakım işlemleri tamamlanmıştır. Sokağa çıkma kısıtlaması boyunca Fen İşleri ekiplerimiz yaklaşık 315 bin ton asfalt serimi yaparak Başkent’in yollarını yenilemiş, Çevre ekiplerimiz bakım, budama ve çiçeklendirme çalışması yapmış, EGO ekiplerimiz metrolarda 25 yıldır ihmal edilen ray yenileme çalışmaları gerçekleştirmiş, ASKİ ekiplerimiz ise kentin dört bir yanında yeni imalat ve bakım çalışmaları sürdürmüştür."

TOPLU ULAŞIM ÜCRETSİZ

ABB Başkanı Mansur Yavaş, Ramazan Bayramı süresince de sokağa çıkma kısıtlaması muafiyeti bulunan vatandaşların EGO Genel Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanabileceklerini duyurdu. Yavaş, "Başkent 153 hattımız vatandaşlarımızın talep ve şikayetlerini çözüme kavuşturmak, ASKİ ve İtfaiye ekiplerimiz ile ANFA Güvenlik personelimiz ise olası sorunlara müdahale etmek üzere görevlerinin başında olacaktır" dedi.

DOĞU TÜRKİSTAN VE KUDÜS MESAJI

Ramazan Bayramı’nda başta Doğu Türkistan ve Kudüs olmak üzere, mazlumların ve masumların zulme uğradığı tüm coğrafyalarda yaşanan olayların son bulmasını temenni eden Yavaş, mesajını şu sözlerle tamamladı:

"Çocukların temiz yüreklerine kimsenin gölge etmemesini diliyorum. Bu noktada, Yunus’un Anadolu’dan yükselttiği "Zulüm ile abat olanın akıbeti berbat olur" sesinin altını çiziyorum. Zulmü yapanları ya da aracılık edenleri bir kez daha telin ediyor, Ramazan Bayramı ile birlikte tüm dünyada mutluluğun ve sevincin egemen olduğu günlere kavuşmayı yürekten arzuluyorum.

Tam kapanma sürecini geride bıraktığımızda elleri öpülesi büyüklerimizle, dünyamızı aydınlatan çocuklarımızla, hasret duyduğumuz sevdiklerimizle yeniden kavuşacağımız günleri hasretle çekiyor; şehit ailelerimizin, kahraman gazilerimizin, sağlık çalışanlarımızın ve aziz milletimizin Ramazan Bayramı'nı tebrik ediyorum."

# mansur yavaş# bayram# toplu taşama# ankara büyükşehir belediyesi
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
AK Parti’den istifa etti, büyük almış aldı!
AK Parti’den istifa etti, büyük almış aldı!
Özgür Özel’e saldıran Selçuk Tengioğlu’nun ifadesi ortaya çıktı!
Özgür Özel’e saldıran Selçuk Tengioğlu’nun ifadesi ortaya çıktı!
Ulaştırma Bakanı'ndan
Ulaştırma Bakanı'ndan "Kanal İstanbul" açıklaması: Vazgeçmedik!
Mattia Ahmet Minguzzi'nin mezarına saldıranlar için istenilen ceza belli oldu
Mattia Ahmet Minguzzi'nin mezarına saldıranlar için istenilen ceza belli oldu
Son Haberler
Eski futbolcu Nihat Kahveci çocuklarına 500 metreden fazla yaklaşamayacak
Eski futbolcu Nihat Kahveci çocuklarına 500 metreden fazla yaklaşamayacak
Yeni Papa belli oldu: Tarihte bir ilk!
Yeni Papa belli oldu: Tarihte bir ilk!
Hesabı kapatılan İmamoğlu'nun ilk mesajını Özgür Özel paylaştı
Hesabı kapatılan İmamoğlu'nun ilk mesajını Özgür Özel paylaştı
Kemal Kılıçdaroğlu ifadeye çağrıldı!
Kemal Kılıçdaroğlu ifadeye çağrıldı!
Okul bahçesinde öğretmen cinayeti!
Okul bahçesinde öğretmen cinayeti!
Hindistan'da yakılamayan cenazeler Ganj Nehri'ne atılıyor!
Hindistan'da yakılamayan cenazeler Ganj Nehri'ne atılıyor!

Ana Sayfa
Gündem
Spor
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Medya
Teknoloji
Kültür-Sanat
Sağlık
Yaşam
Eğitim
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Medya
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.