Fatma Şahin: PKK FETÖ benzetmelerini doğru bulmuyorum

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CHP’li belediyeler için kullanılan “FETÖ ve PKK” benzetmesi için 'Halkın oyuyla seçilmiş belediye başkanlarımız. Böyle bir ifadeyi doğru bulmuyorum' dedi. Fatma Şahin'in söz...

Fatma Şahin: PKK FETÖ benzetmelerini doğru bulmuyorum

AYKIRI / HABER MERKEZİ

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in CHP'li belediyelere yönelik "FETÖ ve PKK eleştirilerini doğru bulmuyorum" sözleri ortalığı karıştırdı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP'li belediyelerin ücretsiz ekmek dağıtmasını eleştirirken "FETÖ ve paralel yapı benzetmelerinde bulunmuştu. Şahin'e katıldığı bir TV programında bu sözler soruldu.  

İşte Fatma Şahin’in sözleri;
 

"Halkın oyuyla seçilmiş belediye başkanlarımız. Yol ve yöntemlerimiz farklı olsa da oturulur konuşulur. Ki zaten söylendiğinde de böyle bir benzetme üzerinden gidilmedi, genelleştirme üzerinden gidildi. FETÖ, PKK benzetmesini, böyle bir ifadeyi doğru bulmuyorum."

Şahin'in bu sözleri kısa sürede sosyal medyanın gündemine oturdu. Twitter gündeminde en çok konuşulan kişi haline gelen Fatma Şahin ile ilgili binlerce mesaj paylaşıldı.

İşte onlardan bazıları:

ŞAHİN'DEN YENİ AÇIKLAMA: "YANLIŞ ANLAŞILDIM"
Fatma Şahin, sosyal medyada gündem olmasından bir süre sonra resmi twitter hesabından açıklamalarda bulunarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirmediğini, sözlerinin çarpıtıdıldığını ileri sürdü.

SARAY'DAN TELEFON
Fatma Şahin'in sözlerinin "Erdoğan'ı eleştirdi" olarak sosyal medyada gündem olması üzerine, Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından Fatma Şahin'in arandığı ve düzeltme mesajı yayınlaması istediği belirtildi. Aynı zamanda Şahin'in bundan sonra katılacağı canlı yayınlarla ilgili hükümete yakın kanalları tercih etmesinin istendiği de gelen bilgiler arasında. 

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP'li belediyelere yönelik ifadeleri kullanmıştı: 

 "Asli işlerini yürütemeyen CHP'li belediyelerin giriştikleri bu tür faaliyetlerin amacı şov yapmaktır. Bunlar FETÖ ve PKK tarafındaki örgütler tarafından da denenmişti. Sorun ekmek dağıtmak değil, bunu şehirdeki diğer faaliyetlerle uyumsuz, plansız yapmaktır. Sorun herhangi bir konuda farklı düşünmek değil, yalan söylemektir."

 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız