Abramoviç aradığı araziyi komşu parselde buldu
Fatih Altaylı’nın paylaştığı bilgilere göre Abramoviç, Kaplankaya’da yaklaşık 100 bin metrekarelik bir arazi satın aldı. Aradığı büyüklükte bir alan bulamayan Rus milyarderin, bu nedenle komşu parsele yöneldiği belirtildi.
İki özel plajın da bulunduğu arazide, otel veya büyük bir tatil kompleksi yerine üç ayrı lüks konut yapılması planlanıyor. Projeye göre her biri yaklaşık 30 dönümlük alan üzerine inşa edilecek üç malikane, geniş arazileri ve özel kullanım alanlarıyla öne çıkacak.
Güney Fransa ve Marbella örneğini verdi
Altaylı, söz konusu yatırımın bölgenin geleceği açısından farklı bir model oluşturabileceğini belirterek şu değerlendirmede bulundu:
“Böylelikle yoğunluk, doğanın katledilmesi ya da çevreye zarar verilmesi gibi tartışmalar yaşanmayacak.
En önemlisi, artık bu bölgede tıpkı Güney Fransa, Sardunya veya Marbella’da olduğu gibi her biri 10 milyon, hatta 100 milyon dolar değerinde süper lüks malikaneler yer alacak.”