Anasayfa
  • Gündem
  • Spor
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Medya
  • Teknoloji
  • Kültür-Sanat
  • Sağlık Yaşam Eğitim
  • Ara
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Devlet Bahçeli'den sığınmacı açıklaması: Birkaç münferit asayişsizlik
Gündem
Yayınlanma: 10 Mayıs 2022 - 11:02
Güncelleme: 10 Mayıs 2022 - 11:30

Devlet Bahçeli'den sığınmacı açıklaması: Birkaç münferit asayişsizlik

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin haftalık grup toplantısında açıklamalarda bulunuyor. Bahçeli, sığınmacı sorunu ve Suriyeliler hakkında da konuştu.

Gündem
10 Mayıs 2022 - 11:02
Güncelleme: 10 Mayıs 2022 - 11:30
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Devlet Bahçeli'den sığınmacı açıklaması: Birkaç münferit asayişsizlik
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM'deki haftalık olağan grup toplantısında gündeme ilişkin konuştu.

Bahçeli, sığınmacı sorunu ve kaçaklar hakkında "Birkaç münferit asayişsizliği sanki her yerde yaşanıyormuş gibi takdim ve teşhir etmek için pusuda bekleyen sorumsuz ve hastalıklı zihniyetler son zamanlarda yaygınlaştı" dedi.

Devlet Bahçeli'den sığınmacı çıkışı:
"Birkaç münferit asayişsizliği sanki her yerde yaşanıyormuş gibi teşhir etmek için pusuda bekleyen hastalıklı zihniyetler yaygınlaştı."

— Aykırı (@aykiricomtr) May 10, 2022
Bahçeli, şu ifadeleri kullandı:
"Türkiye’de bulunan yabancılarla ilgili duygusal yönü ağırlıklı, provokasyon dozajı yüksek kirli malumatlar, gerçek dışı iddialar, çarpıtılmış videolar ve fotoğraflar sosyal medya kanalı ile servis edilmiştir.

Sığınmacı meselesi ülkemizin yumuşak karnı, istismara açık bir yanı haline gelmiştir. Önü arkası hesaplanmadan atılacak her adım toplumun sinir uçlarını tahrip ve tahriş edecek her şey doğrudan uçuruma gidecektir. Bir tezgah artan ölçüde sahnelenmektedir.

Elbette Türkiye yol geçen hanı ve sığınmacı kampı değildir. Yabancı düşmanlığı ve ırkçılığı teşvik eden boyunduruk altındaki çevrelerin söz, yazı, açıklama ve tuzaklarına azami derecede uyanık olmak şarttır.

Demografik özellikler, sosyal doku ve kültürel müktesabat korunmalıdır. Biz gelecek nesillere her anlamda güvenceye kavuşturulmuş bir vatan bırakmak konusunda görevliyiz.


“KOMŞU KOMŞUNUN KÜLÜNE MUHTAÇTIR”
Sığınmacı sorunu Türkiye’nin uzun yıllar taşıyabileceği, tahammül edeceği bir sorun olmaktan tamamen çıkmıştır. Ancak bu çarpıcı gerçek ülkemizde misafir halde bulunan sığınmacılara cephe açmak, sosyal ve ekonomik hayattan tecrit etmek anlamına gelmemektedir.

suriyeli sığınmacılar bugün misafirimizse yarın komşumuz olacaktır. Komşu komşunun külüne muhtaçtır. Türkiye’nin göçe karşı alacağı önlemler, milli siyaset planlaması ile gerçekçi bir boyut kazanmalıdır.

Bazıları çıkmış sığınmacı sayısını 8 milyon, bazıları da 10 milyon olarak iddia ediyor. Bunların hepsi palavradır. Devletin kayıtları ortadadır. Yapılan son resmi açıklamalara bakarsak ülkemizde 5 milyon 500 bin 690 yabancı bulunmaktadır.

Bu toplam içinde geçici koruma statülü Suriyeli sayısı 3 milyon 762 bin 686’dır. Ülkemizde 1 milyon 417 bin yabancının ise ikamet izni bulunmaktadır. Bunun yanı sıra düzensiz göçle ülkemize gelenler vardır ve bunların uyrukları bellidir.

Suriyeliler güvenli ve onur şekilde yurtlarına sevk edilmesi önümüzdeki en önemli konulardan olmalıdır. Düzensiz göçe kesinlikle müsaade edilmemelidir. Suriyeli sığınmacıların ülkelerinden kopuşlarına neden olan iç çatışma ortamı geçer geçmez, sükunet sağlanır sağlanmaz ülkelerine dönüşleri el birliğiyle, hepsinin rızasıyla hayata geçirilmelidir.

Bugüne kadar Afrin, Azez, Cerablus, Telabyad’a toplamda 490 bin Suriyeli yerleştirilmiştir. Hiçbir sığınmacıyı, hiçbir masumu elinde hançerle bekleyen cellatlara teslim edemeyiz. Bize göre briket evlerin yapımı değerli bir adımdır.

Türkiye’nin yarınlarında sığınmacı sorunu inşallah olmayacaktır. Cumhur İttifakı’nın kararlılığı budur. Türk milleti kapısını açtığı hiçbir mazluma sırt dönmemiş, bundan sonra da dönmeyecektir. Yabancı düşmanlığıyla siyaset yaptığını sananlar gafillerdir."
 

# devlet bahçeli# sığınmacı# mülteci# suriyeli# suriye# mhp
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
İzmir'de benzin dökerek yangına sebebiyet veren kişi gözaltına alındı
İzmir'de benzin dökerek yangına sebebiyet veren kişi gözaltına alındı
Selahattin Demirtaş hakkındaki gerekçeli karar açıklandı!
Selahattin Demirtaş hakkındaki gerekçeli karar açıklandı!
Mattia Ahmet Minguzzi'nin ailesini tehdit davasında yeni gelişme!
Mattia Ahmet Minguzzi'nin ailesini tehdit davasında yeni gelişme!
Özgür Özel'den 'butlan' açıklaması
Özgür Özel'den 'butlan' açıklaması
Son Haberler
Acun Ilıcalı mahkemede aylık gelirini açıkladı
Acun Ilıcalı mahkemede aylık gelirini açıkladı
Naci Görür uyardı: 'Yediye kadar deprem üretebilir'
Naci Görür uyardı: 'Yediye kadar deprem üretebilir'
Büyük tepki çekmişti: Tartışmalı yasa Meclis'ten geçti!
Büyük tepki çekmişti: Tartışmalı yasa Meclis'ten geçti!
Ülke genelinde tüm hayvan pazarları kapatıldı
Ülke genelinde tüm hayvan pazarları kapatıldı
İzmir'de benzin dökerek yangına sebebiyet veren kişi gözaltına alındı
İzmir'de benzin dökerek yangına sebebiyet veren kişi gözaltına alındı
Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı'nda garanti yine tutmadı: Milyonlarca dolar akıp gitti
Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı'nda garanti yine tutmadı: Milyonlarca dolar akıp gitti

Ana Sayfa
Gündem
Spor
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Medya
Teknoloji
Kültür-Sanat
Sağlık
Yaşam
Eğitim
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Medya
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.