Anasayfa
  • Gündem
  • Spor
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Medya
  • Teknoloji
  • Kültür-Sanat
  • Sağlık Yaşam Eğitim
  • Ara
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Deniz Demir: "Gençler KYK yüzünden depresyonda"
Siyaset
Yayınlanma: 11 Kasım 2020 - 21:48

Deniz Demir: "Gençler KYK yüzünden depresyonda"

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Genel Başkan Başdanışmanı Deniz Demir, “İşten çıkarma yasaklarına rağmen, İŞKUR’a işsizlik ödeneği için başvuranların sayısı Eylül ayı sonu itibarıyla 1 milyon 221 bin 91 kişi oldu. Başvuranlar arasından ise 421 bin 651 kişi işsizlik ödeneği almaya hak kazandı” dedi.

Siyaset
11 Kasım 2020 - 21:48
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Deniz Demir:
TÜİK’in Ağustos ayı işgücü istatistikleri ve İŞKUR’un Ekim ayı istatistiklerini değerlendiren CHP’li Demir, “İşsizlik ödeneği için yapılan başvurulardan 281 bin 540'ı yılın ilk iki ayında yani pandemi öncesinde başvuru yapılmıştı. Bu tabloya göre; işten çıkarma yasağı uygulandığı dönemde, 940 bin 37 kişi işini kaybetmiş oldu. Bu dönemde 142 bin lisans, yüksek lisans ve doktora mezununun işsizlik ödeneğine başvurduğunu, bunlardan 56 bin kişinin işsizlik ödeneğinden yararlanabildiğini” söyledi.  

YASAK KALKINCA NE OLACAK?
İşten çıkarma yasağının kalkması durumunda ortaya çıkacak işsiz sayısının ise ürkütücü boyutlara ulaşmasından endişelendiğini kaydeden CHP’li Demir sözlerini şöyle sürdürdü:

GERÇEK İŞSİZLİK RAKAMLARI FARKLI
TÜİK'in Ağustos dönemi verilerinin gerçeği yansıtmıyor. Çünkü, TÜİK’e göre aktif olarak iş aramayanlar işsiz değil. Umudunu yitirdiği için iş aramayı bırakanlar işsiz değil. Ev işleri ile ilgilenmek zorunda olanlar işsiz değil. TÜİK, son 4 hafta içinde iş aramayanları ve iş bulmaktan umudunu kesenleri istatistiklerde "işsiz" olarak saymıyor. Keza, mevsimlik çalışan insanlarda TÜİK verilerinde yer almıyor. Açıklanan yüzde 13,1 işsizlik oranı rakamının üzerine saydığımız unsurlar eklendiğinde geniş tanımlı işsiz sayısı 8 milyon 277 bine işsizlik oranı ise 26’ya ulaşıyor. Genç işsizlik oranı da giderek artıyor, en yüksek işsiz sayısı üniversite mezunları arasında. 943 bin üniversite mezunu işsiz dışında 1 milyon 315 bin üniversite mezunu ise iş gücünde dahi yer almıyor. İstihdam daralmasını, işsizlik düştü diye vermek gayriciddi bir durum.


KYK BORÇLARI
“Türkiye’nin önündeki en önemli sorun işsizlik sorunudur, özellikle de genç işsizlik sorunudur. Genç işsizlik sorunu bir sosyal sorundur ve ülkemiz beka meselesidir. Bugün bırakın iş bulmayı milyonlarca genç kyk borçlarıyla büyük bir yükün altındadır. Yapılandırma ise geçmişte olduğu gibi sorunu ötelemekten başka işe yaramayacak. Gençler KYK borçları nedeniyle depresyonda, kendilerine iş veremediğimiz gibi faizle para istiyoruz.”
 
# kyk# işsizlik# tüik# işkur# haber# aykırı# deniz demir# chp parti meclisi üyesi# genel başkan başdanışmanı
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Özgür Özel'den 'CHP'ye dönüş olacak mı' sorusuna yanıt
Özgür Özel'den 'CHP'ye dönüş olacak mı' sorusuna yanıt
Cemal Enginyurt’un danışmanı gözaltına alındı
Cemal Enginyurt’un danışmanı gözaltına alındı
CHP'de 49 isim ihraç talebiyle disipline sevk edildi
CHP'de 49 isim ihraç talebiyle disipline sevk edildi
CHP'den Mansur Yavaş açıklaması
CHP'den Mansur Yavaş açıklaması
Son Haberler
Özgür Özel'den 'CHP'ye dönüş olacak mı' sorusuna yanıt
Özgür Özel'den 'CHP'ye dönüş olacak mı' sorusuna yanıt
Bir devrin sonu! Messi veda etti...
Bir devrin sonu! Messi veda etti...
ABD Başkanı Donald Trump: İran'ı tokatlayacağız
ABD Başkanı Donald Trump: İran'ı tokatlayacağız
Ehliyet sınavları değişiyor: Aday artık akan trafiğe çıkacak
Ehliyet sınavları değişiyor: Aday artık akan trafiğe çıkacak
Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığına çağrıldı
Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığına çağrıldı
Özer Sencar: "Albayrak’ın istifası Erdoğan’ın otoritesinin zayıfladığını gösteriyor"
Özer Sencar: "Albayrak’ın istifası Erdoğan’ın otoritesinin zayıfladığını gösteriyor"

Ana Sayfa
Gündem
Spor
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Medya
Teknoloji
Kültür-Sanat
Sağlık
Yaşam
Eğitim
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Medya
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.