Anasayfa
  • Gündem
  • Spor
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Medya
  • Teknoloji
  • Kültür-Sanat
  • Sağlık Yaşam Eğitim
  • Ara
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Demirören'in Ziraat'e ipotek ettirdiği arazilerin imar planı iptal edildi!
Gündem
Yayınlanma: 09 Haziran 2021 - 13:46

Demirören'in Ziraat'e ipotek ettirdiği arazilerin imar planı iptal edildi!

Demirören Holding’in Ziraat Bankası’ndan çektiği 300 milyon dolar ve 1 milyar 118 milyon lira krediyi ödemediği ortaya çıktı. Demirören'in borçlarına karşılık Ziraat Bankası'na ipotek ettirdiği arazilerin imar planının iptal edildiği ve arazilerin değerlerinin düştüğü ortaya çıktı.

Gündem
09 Haziran 2021 - 13:46
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Demirören'in Ziraat'e ipotek ettirdiği arazilerin imar planı iptal edildi!
Sedat Peker, son yayınladığı videoda demirören Holding için skandal iddialar öne sürmüştü. Peker’in iddialarının ardından Demirören Holding’in söz konusu iddiada yer alan arazilere dair kredi ile ilgili skandal gelişmeler ortaya çıktı.

Demirören Holding’in ziraat Bankası’ndan çektiği 300 milyon dolar ve 1 milyar 118 milyon lira krediyi ödemediği ortaya çıktı. Demirören Holding’in kredi için ipotek ettirdiği arazileri ise borçlarına karşılık bankaya verdiği öğrenildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yapılaşmaya açtığı arazilerin imar planları da bu süreçte iptal edildi. 

Cumhuriyet'ten Hazal Ocak'ın haberine göre;  Kemer Country projesi Kemer Yapı ve Turizm AŞ tarafından 1990’lı yılların başında hayata geçirildi. Yaklaşık 2 bin dönüm arazi üzerine kurulu bulunan Kemer Country projesinde zaman içerisinde golf sahası ve otellerin dışında sosyal tesisler, villalar gibi ilave yatırımlar yapıldı. Şirket sahibi Esat Edin’in Kazdağları’nda 3 çocuğuyla birlikte sel sularına kapılarak 2008 yılında hayatını kaybetmesi sonrası gelişen süreçte şirket iflastan döndü ve şirketin çoğunluk hisseleri Demirören Grubu’na geçti. 

Demirören Holding 4 Nisan 2018’de Ziraat Bankası kredisiyle Doğan Medya Grubu’nu satın aldı.

Kemer Yapı ve Turizm AŞ’nin sahibi Demirören Holding 2018 yılının yaz aylarında İstanbul Göktürk Kemer Country’deki golf arazilerini Ziraat Bankası’ndan çektiği 300 milyon dolar ve 1 milyar 118 milyon 330 bin liraya karşılık ipotek etti. 

İpotekten kısa bir süre sonra 4 Eylül 2018’de araziler Çevre ve Şehircilik Bakanlığı eliyle imara açıldı. Bakanlık tarafından hazırlanan imar planlarıyla alana ortalama 200 metrekare büyüklüğünde 306 adet konut yapılması sağlandı. Konut yapılması planlanan bölüm yaklaşık 26 futbol sahasına denk geliyordu.

Bölge sakinleri bakanlığın kararına karşı çok sayıda dava açtı. 2019 yılında açılan davada mahkeme, planın iptal edilmesine karar verdi. Bakanlık planda bazı düzenlemeler yaparak tekrar askıya çıkardı. Bölge sakinleri bu plana karşı da dava açtı. 

Bu sırada Demirören’e ait söz konusu ipotekli arazilerin çekilen krediye karşılık Ziraat Bankası’na devredildiği öğrenildi. 

Bakanlığın ikinci planına karşı açılan davalarda da mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi ve bakanlığın itirazları reddedildi.
 

Sedat Peker'den Demirören iddiası: Ziraat Bankası'ndan aldığı krediyi ödemedi
İLGİLİ HABER
Sedat Peker'den Demirören iddiası: "Ziraat Bankası'ndan aldığı krediyi ödemedi"

# demirören# ziraat# ipotek# kredi# borç# sedat peker
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: AK Parti, MHP, DEM Parti olarak beraber yürüme karar verdik
Cumhurbaşkanı Erdoğan: AK Parti, MHP, DEM Parti olarak beraber yürüme karar verdik
Ömer Çelik:
Ömer Çelik: "Tarihi bir konuşma olacak"
Zeydan Karalar tutuklandı; Abdurrahman Tutdere'ye ev hapsi verildi!
Zeydan Karalar tutuklandı; Abdurrahman Tutdere'ye ev hapsi verildi!
Türk milleti şehitlerine ağlıyor: Pençe-Kilit’ten acı haber!
Türk milleti şehitlerine ağlıyor: Pençe-Kilit’ten acı haber!
Son Haberler
Fenerbahçe'de sürpriz ayrılık! İstifa etti
Fenerbahçe'de sürpriz ayrılık! İstifa etti
Ahmet Türk'ten dikkat çeken kayyum çıkışı
Ahmet Türk'ten dikkat çeken kayyum çıkışı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: AK Parti, MHP, DEM Parti olarak beraber yürüme karar verdik
Cumhurbaşkanı Erdoğan: AK Parti, MHP, DEM Parti olarak beraber yürüme...
Şırnak Belediyesi'nden Devlet Bahçeli'ye jest!
Şırnak Belediyesi'nden Devlet Bahçeli'ye jest!
Ömer Çelik:
Ömer Çelik: "Tarihi bir konuşma olacak"
Prof. Dr. Cemal Saydam'dan deniz salyası ve 'Kanal İstanbul' açıklaması!
Prof. Dr. Cemal Saydam'dan deniz salyası ve 'Kanal İstanbul' açıklaması!

Ana Sayfa
Gündem
Spor
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Medya
Teknoloji
Kültür-Sanat
Sağlık
Yaşam
Eğitim
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Medya
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.