Anasayfa
  • Gündem
  • Spor
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Medya
  • Teknoloji
  • Kültür-Sanat
  • Sağlık Yaşam Eğitim
  • Ara
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. CHP'den Erdoğan'a 'Tunus'a hibe' tepkisi: 83 milyonun hakkı var, kime sordun gönderirken?
Siyaset
Yayınlanma: 14 Aralık 2020 - 14:40

CHP'den Erdoğan'a 'Tunus'a hibe' tepkisi: 83 milyonun hakkı var, kime sordun gönderirken?

CHP milletvekili Suzan Şahin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan Tunus'a 5 milyon dolar hibe verilmesi kararına tepki gösterdi.

Siyaset
14 Aralık 2020 - 14:40
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
CHP'den Erdoğan'a 'Tunus'a hibe' tepkisi: 83 milyonun hakkı var, kime sordun gönderirken?
CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, 10 Aralık'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan 'Tunus'a 5 milyon dolar hibe verilmesi' kararına sert tepki gösterdi. Şahin, "Tunus'a giden parada 83 milyonun hakkı var. Kime sordun gönderirken?" dedi.

Şahin, "İş yerleri kapalıyken getirilen affın son katılım süresinin 30 Haziran'a ertelenmesini, bütçeye 10 milyon TL yük getireceği için oy çokluğu ile reddeden AK Part,, bu karardan 1 saat sonra Tunus'a 5 milyon dolar yani 40 milyon TL hibe etti." ifadelerini kullandı.

"DEVLETTEN KAYMAK İHALE KAPANLAR HARİÇ HERKES KÖTÜ DURUMDA"
Şahin, açıklamasına şu şekilde devam etti:
Devletten kaymak ihale kapan, 4-5 maaş birden alan kesim hariç herkes kötü durumda.
Asgari ücretli aç, yarı maaşla geçinmeye çalışıyor. İşçi, iş kazalarından mı yoksa Covid-19'dan mı ölsem diye seçim yapmak zorunda kalmış durumda. Sağlıkçılar her gün Covid-19 ile yüzleşip ölüyorlar. Hastanelerde yatak kalmamış, vatandaş koridorlarda kartonların üzerinde yatıyor.

"Eve ekmek götüremiyorum" diye isyan eden esnafa Cumhurbaşkanı erdoğan tarafından "Bu laf biraz abartılı geldi bana" denen bir süreçte yapılan bu anlaşma, iş yapamayıp batan esnafa, işsiz kalan işçiye, haciz üstüne haciz yiyen çiftçiye, sokaklarda çöp toplayıp karnını doyurmaya çalışan vatandaşlarımıza değil de başka ülkelere yardım yapılıyorlarsa bu apaçık halk düşmanlığıdır.

"ÜLKE BU HALDEYKEN AK PARTİ NE YAPIYOR"
Ülke bu haldeyken AKP ne yapıyor? Katarlı dostlarına peşkeş çektikleri Borsa İstanbul’dan gelen 200 milyon dolarn 5 milyonunu Tunus'a gönderiyor. Üstelik kendi halkı açlıktan kırılırken..!

40 yıl vergi veren esnaflarımıza 40 gün bakamayan, çiftçilerimizin traktörüne, tarlasına, besicilerimizin ineğine haciz koyan Saray rejimi, şimdi de milletimizin vergileriyle Tunus’a bağışta bulunuyor. Ayranımız yok içmeye ama 7 uçakla gidiyoruz her yere!

AKP iktidarında herkese para var ama kendi vatandaşları yok. Türkiye, kendi halkına ne zaman yardım edecek merak ediyoruz.

Bu 5 milyon dolar ile neler yapılabilirdi:
- Çiftçilerin traktörüne, hayvanlarına gelen tüm hacizler kaldırılabilirdi. %70’i bulan yem zammına rağmen 13 aydır artırılmayan çiğ süt fiyatı artırılırdı.
- En az 17.500 esnafa 1 asgari ücret destek verilebilirdi.
- 20.000 işsiz ve zor durumda olan vatandaşa aylık 2000 TL destek verilebilir, bir nebze olsa rahat etmeleri sağlanabilirdi.
- Mayıs ayından bu yana pandemi nedenli 1000 TL’lik işsizlik ödeneğine yapılan ve 7 aydır dönüş yapılmayan başvurulara dönüş yapılabilir, devlet vatandaşına verdiği sözü tutabilirdi.
- Artan pandemi şartlarında hastanelerin solunum cihazı, tıbbi malzeme ve ilaç eksikleri giderilebilir Covid-19 nedeniyle Hatay’da 41 günde 949 kişi ölmezdi.

"Eve ekmek götüremiyorum" diyen esnafa "Bu laf biraz abartılı geldi bana" diyen, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan “Salgın nedeniyle ekonomik sıkıntılarla karşı karşıya kalan bazı ülkelere bütçe desteği vermeye çalışıyoruz” diyebiliyor ve bunu hiç yüzü kızarmadan milletimizin gözünün içine baka baka söylüyor.

Bir adam düşünün, arkadaşlarına karşı oldukça eli açık cömert, onların borçlarını ödeyen, masada hesaplar benden diyen bir adam. Ancak evdekilere 5 kuruş para vermeyen, ‘durumumuz yok tasarruf yapın’ diyen, çocukları yırtık ayakkabılarla okula giden, sağdan soldan sosyal yardım alan bir ailesinden IBAN numarası verip para isteyen bir adam. İşte AKP hükümeti ailesini sefil edip dışarıda caka satan bu adamdır.

Suriyelilere, saraylara, lüks araçlara milyar dolarlar harcayan, yüzlerce araçlık konvoylarla gezen, lüks jetler ve uçaklarla milletin parasını har vurup harman savuranlar, elaleme milyonlar gönderirken kendi halkına destek olmak yerine IBAN gönderip para dilenir hale gelmiştir.

"BORCU OLAN, KARNI AÇ OLAN ZEKAT VERMEZ"
Emekliler açlık sınırının altında hayatının son günlerini sefalet içinde geçiriyor. Çalışanların yarısı asgari ücrete mahkum olmuş, asgari ücret market harcamasına bile yetmiyor. "Ekonomi batar" diye karantinaya yanaşmayan, etkin sokağa çıkma yasağı uygulamaktan kaçan AKP, pandemide artan ölümlerin önüne geçmek, çökerttikleri sağlık sistemini düzeltmek, evine ekmek götüremeyen milleti biraz olsun rahatlatmak dururken "5 milyon dolar Bizm için para değil" diyerek sağa sola para dağıtarak ‘zekat’ verdiklerini söylemektedir. Borcu olan, karnı aç olan zekat vermez.

Beceriksiz dış politikalarıyla dünyada tek dostu Katar kalan AKP şimdi sağa sola yetim hakkı gönderip, durumu düzeltme telaşındalar. Beş tane maskeyi dağıtamayan siyasal iktidarın tercihi kendi milleti değil Tunuslular olmuştur.

83 milyonun hakkı olan paraları kimseye sormadan ne idüğü belirsiz yerlere peşkeş çeken tek adam rejimine halkımız sandıkta en güzel cevabı verecektir.
 
# chp# tunus# hiba# erdoğan# suzan şahin
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Ahmet Türk'ten dikkat çeken kayyum çıkışı
Ahmet Türk'ten dikkat çeken kayyum çıkışı
Şırnak Belediyesi'nden Devlet Bahçeli'ye jest!
Şırnak Belediyesi'nden Devlet Bahçeli'ye jest!
Adıyaman Belediye Başkanı Tutdere'ye yönelik soruşturmada yeni gelişme!
Adıyaman Belediye Başkanı Tutdere'ye yönelik soruşturmada yeni gelişme!
Selahattin Demirtaş'la ilgili dikkat çeken karar!
Selahattin Demirtaş'la ilgili dikkat çeken karar!
Son Haberler
Fenerbahçe'de sürpriz ayrılık! İstifa etti
Fenerbahçe'de sürpriz ayrılık! İstifa etti
Ahmet Türk'ten dikkat çeken kayyum çıkışı
Ahmet Türk'ten dikkat çeken kayyum çıkışı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: AK Parti, MHP, DEM Parti olarak beraber yürüme karar verdik
Cumhurbaşkanı Erdoğan: AK Parti, MHP, DEM Parti olarak beraber yürüme...
Şırnak Belediyesi'nden Devlet Bahçeli'ye jest!
Şırnak Belediyesi'nden Devlet Bahçeli'ye jest!
Ömer Çelik:
Ömer Çelik: "Tarihi bir konuşma olacak"
Akılalmaz olay: Evdekileri baklava ile uyutup, 16 yaşındaki engelli kızı kaçırdılar!
Akılalmaz olay: Evdekileri baklava ile uyutup, 16 yaşındaki engelli kızı kaçırdılar!

Ana Sayfa
Gündem
Spor
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Medya
Teknoloji
Kültür-Sanat
Sağlık
Yaşam
Eğitim
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Medya
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.