'Zorla alıkonuldu' iddiası: "Hudut Namustur" pankartı asan Ahmet'e ulaşıldı!

TAKİP ET

"Hudut Namustur" pankartı asan gençlerden biri olan Ahmet Ç.'nin alıkonularak, zorla video yayınlattırıldığı iddia edildi. Akşam saatlerinden beri haber alınamayan Ahmet'e 15 saattir ulaşılamamıştı. Avukat Emir Gürbüz, Ahmet Ç.'nin kurtarıldığını açıkladı.

İstanbul'da geçtiğimiz hafta bazı noktalara, "Ülkemde mülteci istemiyorum" ve "Hudut namustu" ifadelerinin yer aldığı pankartlar asan 6 Türk gencinden biri olan Ahmet Ç.'nin alıkonulduğu iddia edildi. Sosyal medya hesabından paylaştığı videodan sonra geçen 15 saate rağmen haber alınamayan Ahmet Ç.'ye ulaşıldı. Haberi Avukat Emir Gürbüz duyurdu.

Ahmet Ç.'nin avukatları arasında yer alan Emir Gürbüz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Ahmet kurtarıldı, Ankara asayişte" ifadelerini kullandı.

NELER OLMUŞTU?
TamgaTürk'ün haberine göre, Suriyelilerin ve Afganların kaçak yollarla ülkeye girişini protesto etmek amacıyla pankart asan 6 Türk gencinden biri olan Ahmet Ç. dün akşam saatlerinde Twitter hesabından 'kullanıldığını' belirterek video paylaşımı yaptı.

Paylaştığı videoda para vaadi karşılığında pankartları kendisine astıranın İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu olduğunu söyleyen Ahmet Ç., pişman olduğunu ifade etti. Ancak Ahmet Ç.'nin yüklediği ilk videoda karşısında bulunan kişilere tedirginlikle baktığı görüldü. Bir süre sonra o video silinerek Çakmak'ın hesabından aynı ifadelerin kullanıldığı yeni bir video yayımlandı.


 Videoda Ahmet Ç.'nin gerginliği ve şüpheli ifadeleri dikkat çekerken paylaşımın yapıldığı telefonun Ahmet Ç.'ye ait olmaması da dikkat çekti.

AHMET Ç'YE HALA ULAŞILAMADI!
Yakınları, Ahmet Ç.'ye ulaşamadıklarını belirterek sosyal medyada ''Ahmet Nerede?'' etiketiyle kampanya başlattı. Ailesinin, yakın çevresinin ve arkadaşlarının ulaşamadığı Ahmet Ç.'nin Twitter hesabından şüpheli ifadelerin kullanıldığı paylaşımlar yapıldı ancak Ahmet Ç. kimseyle iletişim kurmadı. 

Sosyal medya kullanıcıları, kaçırıldığı düşünülen Ahmet Ç. için paylaşım yaparken, emniyet ve yargı mercilerinden herhangi bir açıklama yapılmadı.

Hudut namustu pankartı asan Semir Y.'ye sopalı saldırı: Hastaneye kaldırıldı!

Hudut namustur pankartı astığı için gözaltına alınan 6 Türk genci serbest bırakıldı!

ahmet ç hudut namustur ahmet nerede pankart kaçırıldı