Zoom uygulamasına skandal saldırı

TAKİP ET

İstanbul'da "Kendi Geliştir Geleceği Geliştir" isimli proje kapsamında "Strateji Üsküdar" programına katılan öğretmenleri hacker'ların kurbanı oldu. Eğitimler görüntülü konuşma programı "Zoom" üzerinden yapılacağı belirlenmişti fakat intertte yayımlanan listede programı kullanmaya öğretmenlerin de verileri yer alıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yapılan bu hack saldırısını doğrularken, Bilgi Teknolojieri Kurumu (BTK) olayla ilgili soruşturma başlattı.

MEB'in Sözcü'ye yaptığı açıklamaya göre “BTK bünyesindeki Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi programa hacker saldırısını 13 Nisan’da tespit etti. Bakanlığımız, Bilgi İşlem Daire Başkanlığı da konuyla ilgili kapsamlı bir çalışma yürütüyor. Sorumlular hakkında da soruşturma açıldı” ifadelerine yer verildi.

Sanal korsanlık skandalı kapsamında 4 bin 552 öğretmenin ad/soyad, kimlik numarası ve e-posta adresinin de yer aldığı iletişim bilgileri www.readtiger.com adlı sitede yayınlandı.

MEB, hacker saldırısının ilk belirlemelere göre Üskürdar’daki program bazında gerçekleştiğini ve genele yayılmadığını açıkladı. Bakanlık, yetkili birimlerden izin alınmadan bu tür programların yapılmasının kesinlikle yasak olduğunu belirtti.

hack meb zoom btk öğretmen