Zonguldak Ereğli'de engelli arkadaşlarına zorbalık yapan gençlerden biriydi

TAKİP ET

Engelli arkadaşlarına zorbalık yapıp, kameraya çeken gençlerden biri darp edildi. Fotoğrafları çekilen gencin hali "Adalet sokaklarda" mesajıyla paylaşıldı.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde bulunan Ereğli Endüstri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde, engelli öğrenciye, sınıf arkadaşları tarafından yapılan zorbalık, sosyal medyada paylaşılmıştı.

Sınıf arkadaşlarını tokat ve tekme atıp bir yandan da ortalarına alıp zorla oyun oynatmaya çalışan 4 gençten biri darp edildi.

Dövülen gencin görüntüleri sosyal medyadan 'Adalet sokaklarda' notu ile paylaşıldı. Ayrıca olaya karışan diğer öğrenciler de tehdit edildi. Olayla ilgili emniyet güçleri soruşturma başlattı.

NELER OLMUŞTU?

Ereğli Endüstri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde, engelli öğrenciye, sınıf arkadaşları tarafından yapılan zorbalık, bir öğrenci tarafından cep telefonuyla kaydedilmişti.

Arkadaşlarının rahatsızlığını hiçe sayarak alay eden, M.D., Y.U., C.E isimli öğrenciler, N.G. isimli engelli öğrenciyi dakikalarca darp etmişti.

N.G.’ye tekme ve tokat atıp, başını ardı ardına tahtaya vuran öğrenciler, zorla şınav çektirmeye çalışmışlardı.

Okul idaresi olaya karıştığı iddia edilen 10 öğrenciye, 10 gün okuldan uzaklaştırma cezası verirmişti.

Ayrıca olaya karıştığı iddiasıyla gözaltına alınan 4 öğrenci, Ereğli Adliyesi’ne sevk edilmiş ve savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakılmıştı.

3 takım PFDK'ya sevk edildi

Zonguldak Ereğli