Ziya Selçuk'tan önemli açıklamalar

TAKİP ET

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, temmuz ve ağustos aylarında telafi eğitimi gibi bir düşüncelerinin olmadığını belirtti. Selçuk, "Çocuklarımızın bu kadar kapalı kalmasından sonra tatil yapmasını önemser olduk. Eylül - Ekim ayları üzerinde duruyoruz" dedi.

"ÇOCUKLARIMIZIN TATİL YAPMASINI ÖNEMSER OLDUK"
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, CNN Türk canlı yayınında koronavirüse ve okullarla ilgili soruları cevapları. 'Temmuz ya da Ağustos'ta telafi eğitimleri olur mu?' sorusu yöneltilen Bakan Selçuk, "Yaz ayları birçok coğrafi bölgede eğitimin yapılması konusunda sıcaklıkla ilgili bazı zorluklar yaşıyoruz. Biz çocuklarımızın bu kadar içeride kapalı kaldıktan sonra tatil yapmaların önemseriz. Mayıs, haziran, eylül ve ekim ayları üzerinde duyuruyoruz. Temmuz ve ağustosta telafi düşüncemiz yok. Biz telafiyi ne kadar sürede nasıl yaparız biz bunun hesabını yaptık. Bu sebeple de yaz aylarında çocuklarımızın dinlenmesini tercih ederim" diye cevap verdi.

"ÖZEL OKULLARDA YAZIN EĞİTİM VERİLECEK Mİ?"
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, özel okullarda yazın eğitim verip verilmeyeceğine dair sorualan soruya ise şu şekilde cevap verdi:
"Özel okullarla ilgili günlük takibimiz var. Hangi okulda hangi faaliyet yapılıyor? Bunlarla ilgili saha çalışmamız var. Telafi eğitimi yapmayan okullar var mı? Bunlar tablo olarak ortaya çıktığında daha net konuşuruz. Okulların büyük bir kısmı her gün öğrencilerle öğretmenlerini buluşturup canlı sınıflarda eğitim yaptırıyorlar. EBA desteği var. Yüz yüze eğitim yapılacak. Biz bunun takibindeyiz"


'ÇOCUKLARIMIZIN SAĞLIĞINI KORUYARAK SINAVI YAPABİLİRİZ'
Bakan Ziya Selçuk, katıldığı Ülke TV yayınında ise Liselere Geçiş Sınavı (LGS) hakkında açıklama açıklamalarda bulundu.

Güney Kore'de bir stadyumda öğrenciler, 5'er metre arayla kurulan sıralarda toplu bir sınava girdikleri örneği verilerek "açık havada sosyal mesafe kurallarına uyularak bir LGS sınavı gibi bir alternatif durum mümkün olur mu?" sorusu yöneltilen Bakan Selçuk, "Tabii ki olabilir." yanıtını verdi.

Bilim Kurulu'nun dünkü toplantısında bu konuyla ilgili kendilerinin de içinde bulunduğu bir istişarenin yapıldığını aktaran Selçuk, şunları kaydetti:"Bütün bunları önümüzdeki haftalar içinde değerlendirip online olmamak şartıyla çocukların sağlığını koruyacak şekilde sınavı rahatlıkla yapabiliriz. Asla bir çocuğumuzu bile riske atmak istemeyiz. Böyle bir şey elbette yapılırken öncelik çocuklarımızın sağlığı. Onları koruyarak kollayarak belli düzenlemeler yapılır. Ülkede kaç sınıf, kaç sıra var, şu aralıklarla oturduğunda öğrencilerin ne kadarını hangi binada ya da ortamda sınava alabiliriz bunlarla ilgili çalışmalarımızı da yaptık. Ne şekilde olacaksa bunun değerlendirmesi yapılır. Biz de farklı, değişik yaklaşımlara, uygulamalara açığız. Çoçukların yüz yüze sınav olabilmesiyle ilgili tedbir paketimiz hazır."

ziya selçuk okul dersler tatil milli eğitim bakanlığı eba meb