Zincir marketlerden KDV indirimi açıklaması: BİM, Migros ve Şok'tan indirim mesajı

TAKİP ET

Temel gıda ürünlerinde KDV oranlarının yüzde 8'den 1'e indirilmesinin ardından zincir marketlerden peş peşe açıklamalar geldi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın temel gıda ürünlerinde KDV oranlarının yüzde 8'den 1'e indirildiğini açıklamasının ardından marketlerden konuya ilişkin olarak açıklamalar gelmeye başladı.

Migros'tan yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Kararı ile temel gıda ürünlerinde KDV oranının yüzde 8'den yüzde 1'e düşürülmesinin ardından 20 binin üzerinde ürünün fiyatının bu doğrultuda indirdiği belirtildi.

42 BİN ÜRÜNDE İNDİRİM
CarrefourSa tarafından yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan gıda ürünlerinde KDV oranının yüzde 8'den yüzde 1'e düşürülmesi açıklamasının ardından 42 bin ürünümüzün fiyatını bu karar doğrultusunda düzenledik" ifadelerine yer verildi.

BİM'den yapılan açıklamada ise "13 Şubat 2022 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan kararda belirtilen ürünlerde yüzde 8'den yüzde 1'e indirilen KDV oranlarını 14 Şubat 2022 tarihi itibarıyla raflarımıza yansıtmış bulunmaktayız" dendi.

Yapılan KDV indirimi ŞOK Marketler'in raflarındaki yüzlerce ürüne de yansıdı. Bugün itibarıyla başlayacak olan gıda ürünlerindeki fiyat indiriminin bakliyattan yağa, tüm gıda ürünlerinde ŞOK’un onlarca kategorideki yüzlerce ürününe yansıdığı duyuruldu.

A-101'DEN AÇIKLAMA
İndirimini duyuran zincir market A101 tarafından yapılan açıklamada şunlar söylendi: "Türkiye'nin en büyük market zinciri olarak 13 Şubat 2022 Pazar günü tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan kararla temel gıda ürünlerinde yüzde 8'den yüzde 1'e indirilen KDV oranlarından doğan fiyat güncellemelerini 14 Şubat 2022 tarihi itibarıyla 11.000'i aşkın mağazamızda sistemlerimize aktardık. Milletimize hayırlı olmasını dileriz. Münferit bazda olabilecek teknik aksaklıklar için şimdiden özür diler, gösterdiğiniz anlayış için teşekkür ederiz. Her zaman en kaliteli ürünleri en ucuz fiyatlarla müşterilerimize ulaştırma azmimizi tüm kararlılığımızla sürdürebileceğimizi bilmenizi isteriz."

14 LİRA FARK VAR
KDV indiriminin ardından Zabıta görevlilerinin dün yaptıkları alışveriş 241, 75 lira olurken, bugün aynı alışveriş 227, 20 liraya düştü. Arada 14,55 liralık bir rakam farklı oluştu.

zincir market kdv bim migros şok a-101 kdv indirimi indirim gıda temel gıda