Zincir marketler yumurtaya zam yapmıştı: Ticaret Bakanlığı harekete geçti

TAKİP ET

Ticaret Bakanlığı, KDV indiriminden hemen önce yumurtaya zam yapan zincir marketler için harekete geçti. Bakanlık, konunun araştırılması için müfettiş görevlendirdiğini duyurdu.

Ticaret Bakanlığı, KDV indiriminden önce 38 TL'ye satılan yumurta fiyatlarını 46 TL'ye çıkaran zincir marketler için harekete geçti.

Bakanlık, KDV indiriminin vatandaşlara olumlu etkisini ortadan kaldırmak maksadıyla kötü niyetli eylemlerde bulunulduğuna ilişkin haberler üzerine harekete geçerek, konunun araştırılması için müfettiş görevlendirdiğini duyurdu.

Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şöyle denildi:
"Bazı firmalarca yumurta satış fiyatlarında artışa gidilerek KDV indiriminin vatandaşlara olumlu etkisini ortadan kaldırmak maksadıyla kötü niyetli eylemlerde bulunulduğuna ilişkin şikâyetler kamuoyuna yansımıştır. Bu itibarla, söz konusu iddianın üretici, tedarikçi ve perakende işletmeler nezdinde incelenmesi ve varsa kötü niyetli uygulamaların tespit edilerek cezalandırılması ve kamuoyunun bilgilendirilmesi amacıyla Bakanlığımız Müfettişleri görevlendirilmiştir."

yumurta zam zincir market ticaret bakanlığı müfettiş kdv kdv indirimi