Zelenskiy'nin hayali ulusal hava yolu şirketi kurmak

TAKİP ET

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Ukrayna'da ulusal bir hava yolu şirketi kurmak istediklerini ifade ederek, 'Bu benim hayalim; Türk Hava Yolları (THY) düzeyinde modern bir hava yolu şirketi kurmak.' olduğunu söyledi.

Zelenskiy, Ukrayna 24 kanalında yayınlanan mülakatta, Ukrayna’da yeni bir ulusal hava yolu şirketi kurmaya yönelik planlarının olduğu belirtti.

Ukrayna merkezli Antonov şirketinin büyük ve çok sayıda istihdam sağlayan bir şirket olduğuna vurgulayan Zelenskiy, “Ancak son yıllarda burada tek bir uçak üretilmedi. Uçakların neden iç hatlarda kullanılmadığını anlamıyorum.” diyerek sözlerine devam etti…



Antonov tarafından üretilen uçakların daha fazla kullanılması gerektiğini belirten Zelenskiy, “Öncelikle devlete ait bir hava yolu şirketi kurmamız gerekiyor. Bu benim hayalim; Türk Hava Yolları (THY) seviyesinde modern bir hava yolu şirketi kurmak.” dedi.

ÇOK SAYIDA İSTİHDAM SAĞLANACAK
Ukrayna devletinin söz konusu proje için bütçe ayırmaya hazır olduğunu belirten Zelenskiy, “Ulusal hava yolu şirketini kurulduktan sonra Antonov şirketimize sipariş verip çok sayıda istihdam sağlayacağız.” ifadelerini kullandı.

Zelenskiy, SSCB’nin çöküşünden sonra, devlet havayolu Ukrayna Havayolları’nın Borispol Birleşik Havacılık Kadrosu temelinde yeniden konuşlandırıldığını. Daha sonra, özel sermayenin de katılımıyla AeroSvit ve Ukrayna Uluslararası Havayolları’nın (UIA) ortaya çıktığını ifade etti.

Ukrayna Havayolları 2004 yılında mali sorunlar nedeniyle uçuşlarını durdurdu, Aerosvit ise 2012 sonunda iflas etti.

Devlet Mülkiyet Fonu, 2011 yılında UIA’nın % 61.58 oranındaki çoğunluk hissesini sattı. Havayolunun yeni sahipleri, AeroSvit Aron Mayberg ve Igor Kolomoyskiy.
 

thy ukrayna havayolu